Литва збільшить кількість сил на кордоні з Білоруссю через вагнерівців
Категорія
Світ
Дата публікації

Литва збільшить кількість сил на кордоні з Білоруссю через вагнерівців

Литва збільшить кількість сил на кордоні з Білоруссю через вагнерівців
Джерело:  online.ua

Литва посилює захист кордону з Білоруссю через вагнерівців. Ситуація на кордоні залишається напруженою.

Джерело: Delfi

Литва посилює захист кордону з Білоруссю 

Керівник Литовської Державної прикордонної служби Рустамас Любаєвас заявив про збільшення кількості силовиків для охорони території біля кордону з Білоруссю через загрозу найманців ПВК "Вагнер".

Любаєвас заявив про ці плани після зустрічі з президентом Литви Гітанасом Науседою 8 серпня.

Ситуація на кордоні з Білоруссю та Росією зараз стабільна. Вона залишається напруженою. Ймовірність провокацій висока, якщо мати на увазі, що зараз у Білорусі розміщені найманці з "Вагнера". Однак поки що якихось особливих провокацій чи додаткової активності біля кордону з Білоруссю та Росією ми не бачимо, – зазначив він.

Литовський чиновник повідомив, що наразі біля кордону з Білоруссю застосовують заходи безпеки. Проте планується збільшити кількість охоронців кордону.

Ми з МВС зараз розглядаємо можливість збільшення наших потужностей на кордоні з Білоруссю… Було прийнято відповідні рішення. Найближчим часом ми плануємо збільшити наш контингент біля кордону з Білоруссю, — уточнив Любаєвас.

Любаєвас запевнив, що його підлеглі готові до будь-яких сценаріїв, для чого проходять підготовку.

Передбачено певні алгоритми. Наші прикордонники з ними ознайомлені, проводимо навчання. Якщо ситуацію на кордоні нагнітатимуть, є можливість включити план прикриття, і відповідно до цього плану до нас прибуде і литовська армія, і поліція та інші відомства, – пояснив керівник VSAT.

Також Любаєвас зазначив, що закриття прикордонних контрольно-пропускних пунктів Шумскас та Тверячюс сприятиме поліпшенню безпекової ситуації на кордоні з Білоруссю.

На цих пунктах недостатньо інфраструктури для забезпечення контролю осіб та транспортних засобів. Крім того, ми зможемо направити більше наших співробітників на моніторинг та охорону кордону, що допоможе нам краще контролювати ситуацію, – резюмував Любаєвас.

Вагнерівці на кордоні з Литвою: що відомо 

Частина найманців російської ПВК "Вагнер" 3 серпня підійшла до кордону Литви, зайнявши позицію в районі Гродно в Білорусі.

Про це повідомив президент Литви Гітанас Науседа на зустрічі з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким у Сувалках.

Ця ситуація дуже зручна для організації провокацій як на кордоні Польщі та Білорусі, так і на кордоні Литви та Білорусі, — зазначив глава литовської держави.

Кількість "вагнерівців" у Білорусі "вже перевищує або близька" до чотирьох тисяч, і є припущення, що вона може сягнути 10 тисяч.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?