Ліз Трасс офіційно стала прем'єр-міністеркою Великої Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Ліз Трасс офіційно стала прем'єр-міністеркою Великої Британії

Ліз Трасс офіційно стала прем'єр-міністеркою Великої Британії
Джерело:  online.ua

Ліз Трасс стала новим прем'єр-міністром після зустрічі з королевою Єлизаветою ІІ в замку Балморал у Шотландії.

Джерело: BBC

Ліз Трасс офіційно стала новим прем'єр-міністром Британії

Ліз Трасс стала новим прем'єр-міністром Великої Британії після зустрічі з королевою в Балморалі, де її попросили сформувати уряд після відставки Бориса Джонсона.

Трасс є 15-м прем'єр-міністром за час правління Єлизавети ІІ,  56-м прем'єр-міністром Великої Британії та третьою жінкою-керівником.

Очікується, що вона негайно повернеться на Даунінг-стріт і виступить із зверненням до нації, перш ніж розпочати призначення свого кабінету.

Очікується, що однією з її перших важливих дій на посаді прем’єр-міністра стане оголошення про плани подолання кризи цін на енергоносії, причому союзники, як відомо, обговорюють пакет на 100 мільярдів фунтів стерлінгів для заморожування рахунків.

Єлизавета II вперше за часи свого правління не змогла призначити нового прем'єр-міністра у Лондоні через проблеми з пересуванням.

Попередній раз призначення прем'єр-міністра у Балморалі відбулося у 1885 році.

Нагадаємо, що Ліз Трасс була міністеркою закордонних справ, яку обрали новою очільницею Консервативної партії.

За її призначення прем'єркою проголосували 81 326 членів Консервативної партії (57,4%). Її опонентом був ексглава Мінфіну Великої Британії Ріші Сунак — він набрав 60 399 голосів.

Перед візитом Трасс, у королеви був Борис Джонсон з дружиною Керрі. Вони провели з королевою майже 40 хвилин, перш ніж залишити Балморал.

Джонсон сказав, що залишиться лояльним і підтримуватиме Трасс після його відходу.

Дозвольте мені сказати, що тепер я схожий на одну з тих ракет-носіїв, які виконали свою функцію, і тепер я обережно знову входитиму в атмосферу та непомітно приземлюся у якомусь віддаленому та незрозумілому куточку Тихого океану, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?