Лубінець закликав міжнародну спільноту визнати дії Росії у Маріуполі геноцидом
Категорія
Україна
Дата публікації

Лубінець закликав міжнародну спільноту визнати дії Росії у Маріуполі геноцидом

Лубінець закликав міжнародну спільноту визнати дії Росії у Маріуполі геноцидом
Джерело:  online.ua

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав міжнародну спільноту визнати терор злочинної армії РФ у Маріуполі геноцидом про українського народу. 

Джерело: Facebook Дмитра Лубінця

Світ має визнати терор Росії у Маріуполі геноцидом

Під час влаштованого в Римі заходу  "Маріуполь – невтрачена надія!" Лубінець закликав міжнародну спільноту визнати дії Росії у Маріуполі геноцидом,

Подію організував Офіс Омбудсмана України спільно з Омбудсманом Італії та Регіону Лаціо Маріно Фарделлі.

Серед інших закликів Омбудсмана: визнання дії російської армії воєнними злочинами, а президента Путіна – воєнним злочинцем; залучення міжнародної спільноти до документування фактів злочинів Росії, а також – створення спеціального міжнародного трибуналу. Окрім цього, Дмитро Лубінець закликав партнерів продовжувати підтримувати Україну, зокрема на шляху вступу до НАТО та ЄС.

На події були представники Ради Європи, інституцій з прав людини інших країн. Зокрема: президент регіональної ради Лаціо Антонелло Аурігемма, представниця Ради Європи Ліліт Данегіан-Босслер, президент Міжнародного інституту омбудсмана, Омбудсман Австралії Кріс Фільд, посол України в Італії Ярослав Мельник та інші.

Що відомо про злочини армії РФ у Маріуполі 

Також Дмитро Лубінець розповів іноземцям про злочини Росії у Маріуполі, зокрема вбивствах і каліцтвах мирного населення, знищеннях об’єктів культури, перешкоджанню евакуації та намаганню доставити маріупольцям гуманітарні вантажі, депортації та фільтрації.

Омбудсман України назвав основні цифри щодо цих злочинів. Так, за даними місцевої влади, число загиблих мирних жителів у Маріуполі – близько 25 000 осіб, серед них – і діти; інфраструктура міста знищена на 90%.

Російська армія депортує цивільне населення з окупованих територій до Росії, у тому числі – дітей. За офіційними даними близько 20 тисяч українських дітей викрала РФ, проте число може бути більшим!, – сказав Лубінець.

Також щодо депортації він розповів історію родини з Маріуполя – жінки, чоловіка та їхньої доньки Анни-Марії, яких вдалося об’єднати, повернувши батьків з полону, а дівчинку – з депортації.

Неодноразово розповідав цю історію і вкотре наголошую: Україна робить все можливе для возз'єднання родин і повернення депортованих дітей! Але нам потрібна допомога!, – зазначив Омбудсман України.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?