Лукашенко допустив початок війни Білорусі за Західну Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко допустив початок війни Білорусі за Західну Україну

Лукашенко допустив початок війни Білорусі за Західну Україну
Джерело:  online.ua

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко припустив, що білоруським військам, цілком ймовірно, доведеться воювати за Західну Україну, щоб її "не забрав Захід".

Джерело:  Zerkalo.io.

Лукашенко допускає, що Білорусь воюватиме за Західну Україну

Нелегітимний президент вкотре почав скаржитися на те, що Білорусь – це "об'єкт тиску" для Заходу, зокрема з геополітичних причин.

Вони (Захід) досі не відійшли від мети вирівняти фронт, щоб він проходив: Смоленськ-Псков, Смоленськ-Брянськ-Курськ і туди до Ростова. Їм треба вирівняти фронт. А ми, тисячу майже кілометрів, цей балкон, його треба зрізати, – бідкається Лукашенко.

Білоруський диктатор також почав залякувати народ тим, що "вони ( тобто Захід) перед цим не зупиняться.

Олександр Лукашенко (фото — Flickr.com)

Зайдуть вони з України Західної чи ще звідкись. Ще, може, за Західну Україну доведеться воювати, щоби не відчепили. Тому що це для нас смерті подібне, не лише для українців. Страшні процеси відбуваються навколо, – цинічно заявив самопроголошений президент.

Окрім того, раніше Лукашенко закликав своїх підлеглих зробити висновки з після виборчих протестів 2020 року і не допустити повторення українського сценарію.

Як уже згадувалося, раніше офіційний Мінськ оголосив про продовження військових навчань на кордоні з Україною та західними країнами. Ба більше, Олександр Лукашенко заявив про створення оперативного командування для військ на кордоні з Україною, про купівлю російських С-400 та "Іскандерів" і навіть про створення "народного ополчення".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?