Лукашенко пригрозив перекиданням військ РФ у Білорусь у разі загострення
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко пригрозив перекиданням військ РФ у Білорусь у разі загострення

Лукашенко пригрозив перекиданням військ РФ у Білорусь у разі загострення
Джерело:  online.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко оголосив, що у випадку будь-якого загострення російська сторона може перекинути до республіки свої військові підрозділи.

Джерело: SB.by

За словами диктатора, саме про такий сценарій йшлося зокрема на його зустрічі з російським колегою Володимиром Путіним. Вони торкнулися теми військової співпраці на тлі обговорень щодо посилення інтеграції Білорусі та Росії.

“Жодних обговорень в плані перекидання Збройних сил Росії на постійній основі, створення якихось баз - про це навіть мови не йшло. І це нам не потрібно. Тому що за нашою концепцією військової безпеки Союзної держави в цьому поки немає ніякої необхідності. Буде якась настороженість, будемо ми бачити активізацію в НАТО, аж до військового конфлікту, упродовж доби (бази у нас, аеродроми та інше визначені) російські підрозділи і війська будуть перекинуті в Білорусь”, - стверджує Лукашенко.

Він зауважив, це нібито можливо за умови серйозного загострення військової ситуації в регіоні.

“Хоча на Заході ці мерзотники не мають права нам дорікати в базах Росії, Китаю або ще когось. Чого нам дорікати? Ви ж підтягуєте і створюєте бази в Польщі. У себе колоду в оці не бачать, а нас починають мочити в усіх напрямках: “Ах, Білорусь стає країною, куди іноземні війська підтягуються…”. Ви на себе подивіться”, - дорікнув іншим держава Лукашенко.

Саме нібито загрозою та загостренням військового протистояння виправдовувала концентрацію військ біля українських кордонів Москва. У разі виявлення такої “загрози” таким чином війська Кремля можуть з’явитися вже на спільному білорусько-українському кордоні.

Своєю чергою Лукашенко виступив з дорученням на адресу посадовців оборонної галузі визначитися у координації з росіянами, що саме з сучасного озброєння необхідно Мінську.

Зустріч Лукашенко з Путіним

Переговори двох тоталітарних лідерів тривали близько 5 годин у російському місті Сочі. Наразі невідомо, про що саме стільки часу говорили вони, однак деякі деталі з’являються як публічні заяви з білоруської чи російської сторони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?