Лукашенко вимагає від Путіна гарантій безпеки для Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко вимагає від Путіна гарантій безпеки для Білорусі

Лукашенко вимагає від Путіна гарантій безпеки для Білорусі
Джерело:  online.ua

Самопроголошений білоруський диктатор Олександр Лукашенко запросив в Кремля гарантій безпеки для власного режиму на тлі заяв про розміщення Росією ядерної зброї в Білорусі. До нього вже вилетів міністр оборони країни-агресорки Сергій Шойгу.

Джерело: "Белта"

Навіщо Лукашенко вимагає в Кремля гарантій безпеки 

Я це питання порушив у переговорах із президентом Росії. Він абсолютно мене підтримав за всіма напрямками. І, каже, нам треба проревізувати всі наші договори й угоди – Білорусі та Росії – подивитися, який нормативний правовий акт міждержавного характеру треба ухвалити зараз, щоб забезпечити повну безпеку Білорусі.Загалом це звучало на переговорах так, що в разі агресії проти Білорусі Російська Федерація захищає Білорусь як власну територію. Ось такі нам потрібні гарантії безпеки, - заявляє білоруський диктатор.

За його словами, це питання він вже порушував під час засідання Вищої державної ради РФ 6 квітня та обговорював його зі своїм кремлівським хазяїном Володимиром Путіним.

Лукашенко звинуватив Захід у невиконанні обіцянок щодо гарантій безпеки Білорусі, наданих в рамках Будапештського меморандуму в обмін на відмову від володіння ядерною зброєю.

Білоруський диктатор нагадав, що відповідно до Будапештського меморандуму, всі західні держави і Росія присягались забезпечити захист Казахстану, України та Білорусі.

За його словами, мова йшла, зокрема, і про економічну безпеку, а наразі Захід ввів санкції проти РФ та Білорусі.

Ну які нам гарантії безпеки Америка може надати? Та ніяких. Крім підстьобування агресії проти нас, як бачимо ми зараз.

Нам від нашої братньої Росії потрібні повні гарантії безпеки. І ось ми з Путіним, розходячись, ще раз торкнулися цього питання і домовилися, що ви з фахівцями приїдете сьогодні і ми це питання серйозно обговоримо в контексті тієї ситуації, яка складається навколо нас сьогодні. Зокрема і спеціальної військової операції, - заявив Лукашенко.

Про що Лукашенко говорив з Шойгу 

Під час зустрічі із міністром оборони РФ Сергієм Шойгу Лукашенко обговорив бойову підготовку і злагодження так званого союзного угруповання військ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?