Запаси деяких ракет РФ зменшились на 90% — Forbes
Категорія
Україна
Дата публікації

Запаси деяких ракет РФ зменшились на 90% — Forbes

Запаси деяких ракет РФ зменшились на 90% — Forbes
Джерело:  online.ua

На основі звітів Олексія Резнікова та командування Повітряних сил щодо ракетних обстрілів вдалося підрахувати кількість ракет, яка залишилась в РФ. За 13 місяців повномасштабного вторгнення запас ракет Х555/101 зменшився на понад 90%.

Джерело: Forbes

Скільки ракет залишилося у РФ

За даними звітів голови Міноборони Олексія Резнікова в листопаді та січні про використання ракет для ударів по Україні та звітів командування Повітряних сил України щодо ракетних обстрілів та Forbes вдалося підрахувати скільки ракет залишилося в РФ і яка вартість тих, що були застосовані для обстрілів України.

Повідомляється, що з від початку повномасштабного вторгнення Росія використала майже всі “Калібри” і Х555/101, через що збільшилася частота застосування більш дорогих ракет Х–47 “Кинджал”.

Станом на 3 січня в РФ залишалося тільки 59 ракет “Калібр”, стверджує міністр оборони України Олексій Резніков. Щомісяця РФ виготовляла близько 15 ракет “Калібр”.

Зазначається що за весь час великої війни значно зменшився запас російських ракет Х555/101.

Проте в Росії, за даними Forbes, все ще залишаються тисячі ракет типу С-300, які бʼють на відстань до 200 км та руйнують прифронтові міста.

Чого очікувати від майбутніх ракетних атак

Через значну нестачу ракет в останні місяці зменшилася інтенсивність обстрілів України.

Повідомляється, що зараз РФ здатна вигтовляти 50 далекобійних ракет на місяць.

Через необхідність накопичення ракет, РФ, ймовірно, може обмежити використання їх улітку, щоб створити запас на наступну зиму.

Є версія, що країна-агресорка взагалі відмовитися від ідеї атаки енергетичної інфраструктури та змінить тпріоритети.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?