Лукашенко виступив з новою скандальною пропозицією щодо України
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко виступив з новою скандальною пропозицією щодо України

Лукашенко виступив з новою скандальною пропозицією щодо України
Джерело:  online.ua

7 січня білоруський диктатор Олександр Лукашенко пригрозив, що візьме "жорсткіший курс на збереження незалежності країни". Окрім того, він виступив з новою скандальною пропозицією щодо майбутнього України.

Джерело: "БЕЛТА"

Лукашенко хоче "повернути Україну в лоно нашої справжньої віри"

Повинен вам сказати, що цей рік буде непростим. Світ зміниться серйозним чином. Світ зміниться у плані об'єднання народів і держав у союзи. Таким державам, як ми, наодинці не просто буде важко вижити, - буде неможливо. Тому я і взяв більше "жорстокий курс на те, щоб зберегти наш суверенітет і незалежність, щоб ми були державою. Але були у тісному зв'язку з нашими найближчими друзями та братами, - сказав глава держави. - Хто це? Це Росія. Це Казахстан. Це Україна. Неважливо, що там відбувається сьогодні. Там народ знедолений до крайності. Так довго продовжуватися не може, - цинічно зазначив нелегітимний президент Білорусі.

Олександр Лукашенко (фото — kremlin.ru)

Окрім того, Олександр Лукашенко озвучив свої претензії через надання автокефалії українській церкві.

Нам треба зробити все, щоб повернути Україну в лоно нашої справжньої віри. А там стався навіть за релігійними напрямками такий розкол, який подолати буде дуже складно. Це те, що і нам хотіли у 2020 році піднести – автокефалію, розкол нашої церкви, і так далі тощо. Ви це все знаєте. Ми цього уникли. І я не хочу, щоб це повторилося у наших сусідів, - додав нелегітимний президент республіки.

Як уже згадувалося раніше, наступного місяця диктатор має намір у Білорусі конституційний референдум, який має створити альтернативний парламент – Всебілоруські народні збори, головою яких Лукашенко планує стати сам.

Окрім того, режим Лукашенка хоче прибрати з конституції норму про без’ядерний та позаблоковий статус Білорусі.

Читайте також:

  • В ЄС заговорили про можливість міжнародного суду над Лукашенком

  • Олександр Лукашенко пригрозив Польщі "різкими хлопцями з Донбасу"

  • Російські десантники загинули під час висадки у Білорусі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?