Лукашенко визнав обговорення з Путіним ліквідації Пригожина
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко визнав обговорення з Путіним ліквідації Пригожина

Лукашенко визнав обговорення з Путіним ліквідації Пригожина
Джерело:  online.ua

Самопроголошений білоруський диктатор Олександр Лукашенко визнав, що обговорював з кремлівським диктатором та військовим злочинцем Володимиром Путіним варіант ліквідації ватажка терористичної ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина після невдалої спроби заколоту.

Джерело: білоруські ЗМІ

Лукашенко та Путін обговорювали ліквідацію Пригожина 

Під час спілкування зі своїми офіцерами диктатор назвав Пригожина "дуже авторитетною людиною в армії", тому його фізичне знищення спровокувало б бунт.

Я подумав: ну, замочити можемо. Я так і Путіну сказав: "Замочити можемо. Це не проблеми. Не з першого разу, так з другого". Кажу: "Не робіть цього, бо потім ніяких переговорів не буде. Ці хлопці підуть на все. Їх теж можемо замочити, але тисячі загине мирних людей і тих, хто протистоятиме "вагнерівцям". А це найпідготовленіша в армії одиниця. Перш ніж мочити, треба подивитися, що буде завтра, - відверто заявив Лукашенко.

Чому Лукашенко дозволив розмістити вагнерівців в Білорусі 

На думку директора програми Російські та білоруські студії Ради зовнішньої політики "Українська призма" Ярослава Чорногора, що реальних планів Лукашенка та Кремля щодо Пригожина та ПВК "Вагнера" ніхто не знає.

Дійсних планів ні "вагнерівців", ні російського керівництва, ні Лукашенка ми достеменно не знаємо. Це все версії і наші логічні конструкції. Те, що ми можемо припустити, ґрунтуючись на виступах того ж Лукашенка… Те, що він сказав, що частина "вагнерівців", можливо, буде залучена у якості інструкторів до тренування білоруських військових – це можливо, - підкреслив Чорногор.

Водночас, зауважив експерт, тут йдеться не про сотні й не про тисячі бойовиків "Вагнера".

Насправді, чіткої інформації про кількість і взагалі про факт перетину кордону "вагнерівцями" на сьогодні немає. Є інформація, що два борти, які належать Пригожину, прилітали до Білорусі. Але що вони привезли, кого вони привезли – це наразі не відомо, - наголошує експерт.

На його думку, Білорусь може бути використана як транзитна зона для перекидання бойовиків, наприклад до Африки.

Можливо, якісь кілька чоловік дійсно залишаться на території Білорусі. Інший якийсь варіант, дуже фантастичний, якщо вони побудують табір десь поблизу з кордоном Росії і Білорусі… Це буде зберігатися така точка напруженості між Білорусією і Росією, - зазначив аналітик.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?