Лукашенко визнав участь Білорусі у війні проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко визнав участь Білорусі у війні проти України

Лукашенко визнав участь Білорусі у війні проти України
Джерело:  online.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь бере участь у війні Росії проти України, проте білоруси "нікого не вбивають".

Джерело: Белта

Лукашенко раптово визнав участь у війні проти України

На нараді з питань воєнної безпеки Лукашенко заявив, що Білорусь не приховує свою участь у війні проти України.

Що стосується нашої участі у спеціальній військовій операції в Україні, ми беремо в ній участь. Ми цього не приховуємо. Але ми нікого не вбиваємо. Ми нікуди не посилаємо своїх військових. Ми не порушуємо своїх зобов'язань, - сказав він.

Лукашенко додав, що участь його країни у війні полягає в тому, щоб «насамперед не допустити поширення конфлікту на територію Білорусі».

Також він заявив, що намагається «не допустити нападу на Білорусь із боку Польщі, Литви та Латвії» та не дозволити «стріляти у спину росіянам».

Також він підтвердив, що в Білорусі лікують російських військових.

Нагадаємо, що у вересні у Міноборони України повідомили, що Білорусь вже готується до прийому та розміщення 20 тис мобілізованих до лав російської армії.

Для розміщення планується використати існуючі військові фонди, а також цивільні приміщення і будівлі. Після поповнення підрозділів російської армії в Білорусі за рахунок мобілізованих використовуватиметься військова техніка зі складів на території Білорусі.

У Генштабі ЗСУ півідомили, що на військовому аеродромі Лунинець ЗС Білорусі (50 км від державного кордону з Україною) тривають заходи з розбудови аеродрому, ремонту казармених приміщень, гуртожитків, складських приміщень тощо.

У Генштабі ЗСУ звертають увагу на те, що тут продовжує дислокуватися зенітно-ракетний дивізіон С-400 та низка радіолокаційних станцій Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?