Лукашенко вже скаржиться Путіну на вагнерівців в Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко вже скаржиться Путіну на вагнерівців в Білорусі

Лукашенко вже скаржиться Путіну на вагнерівців в Білорусі
Джерело:  online.ua

Поплічник кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна, самопроголошений білоруський автократ Олександр Лукашенко почав жалітись йому на найманців ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, розміщених на території Білорусі. 

Джерело: пресслужба Лукашенка

Що відомо про зустріч Лукашенка та Путіна 

Зокрема, Лукашенко заявив Путіну, що найманці ПВК "Вагнера" викликають в нього напругу, оскільки готуються до нападу на Польщу.

Нас почали "напружувати" вагнерівці - хочуть на Захід: "Сходимо на екскурсію до Варшави і Жешува! - заявляє білоруський диктатор.

Путін, зі свого боку, заявив, що бачить контрнаступ ЗСУ, але "він провалився".

Крім того, Путін заявив, що окупанти нібито знищили неймовірну кількість іноземної техніки ЗСУ та іноземних "найманців".

З того боку діяли підрозділи, повністю укомплектовані іноземною технікою. Що стосується іноземних найманців, то вони теж несуть значні втрати. Через свою дурість. Громадськість країн, уряди яких посилають людей сьогодні в зону бойових дій, теж повинна знати, що там відбувається. І ми будемо доводити це до людей з тим, щоб вони давали оцінку діям своїх правителів, - цинічно заявив кремлівський диктатор.

Про що говоритимуть Путін та Лукашенко

Очікується, що їхня зустріч триватиме два дні.

Ще Лукашенко заявив, нібито "розчленування України" для нього неприйнятне.

ЗМІ пишуть, що Лукашенко на зустріч із Путіним привіз "мапу перекидання польських військ до кордонів Союзної держави: по бригаді недалеко від Бреста і Гродно".

Минулого разу Лукашенко демонстрував карту нібито нападу України "з чотирьох позицій", що стало мемом.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?