Лукашенко звинуватив Україну у відмові "прийняти" лайнер з Протасевичем
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко звинуватив Україну у відмові "прийняти" лайнер з Протасевичем

Лукашенко звинуватив Україну у відмові "прийняти" лайнер з Протасевичем
Джерело:  online.ua

Самопроголошений білоруський президент Олександр Лукашенко дорікнув буквально всім сусідам, зокрема й Україні, через резонансний інцидент з пасажирським літаком Ryanair.

Джерело: Беларусь Сегодня

За словами диктатора, Мінськ виявився єдиним містом, який готовий був прийняти “замінований” літак.

“Чому командир екіпажу вирішив посадити в Мінську, коли до Вільнюса залишалося близько 70 кілометрів? Чому ніхто не захотів прийняти літак, коли ми повідомили про закладену вибухівку? Ні Вільнюс, куди він летів, ні Варшава, ні Львів або Київ. Чому нині стражденні і ридаючі не прийняли цей літак? Злякалися відповідальності? Або комусь все-таки дуже треба було, щоб він приземлився саме в Мінську?” - стверджує Лукашенко.

Утім, жодна з країн не отримувала повідомлень про загрозу вибуху. Режим в Білорусі сам постійно змінює авторство цього повідомлення, яке нібито отримали в аеропорту Мінська - спочатку то були представники палестинського ХАМАС, а потім сам президент заявив про швейцарське походження інформації.

Також не підтвердилися дані про мінування пасажирського борту, які разом з непідтвердженістю факту існування повідомлення ставлять під сумнів взагалі мотивацію білоруської сторони. Особливо в умовах, коли з борта зняли кількох осіб, двох з яких заарештували.

Лукашенко стверджує, що реакція “колективного заходу” на інцидент була запланованою провокацією. Він не уточнив, як може бути спланована провокація через абсолютно непередбачуваний випад з боку Мінська.

“Не встигли шасі замінованого літака торкнутися злітно-посадкової смуги аеропорту Мінськ, як з боку колективного Заходу на чолі з Вашингтоном посипалися як під копірку написані категоричні, більш того, абсолютно абсурдні звинувачення. Ви це помітили? До вечора все це висипали, поки пілот сидів у нас і сім годин не хотів летіти звідси, зідзвонюючись з кимось. І були прийняті якісь рішення щодо заборони польотів над нашою територією — надто вже швидкі для європейської бюрократії”, - додав він.

Також диктатор зацікавлений буцімто у відшкодуванні витрат на проведення операції проти “загрози вибуху”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?