Ляшко анонсував підвищення зарплат медиків в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ляшко анонсував підвищення зарплат медиків в Україні

Ляшко анонсував підвищення зарплат медиків в Україні
Джерело:  online.ua

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко наголосив. що у відомстві очікують підвищення зарплат українських медиків вже з 1 січня 2022 року - тоді середній медичний персонал отримуватиме не менше 13,5 тисячі гривень.

Джерело: Радіо Свобода

За словами посадовця, одночасно з цим лікарі почнуть отримувати зарплати на рівні 20 тисяч гривень.

“Вдалося збільшити програму медичних гарантій, як мінімум, на 33,8 мільярди гривень. Це додасть заплату медпрацівникам. 13 500 – для медичної сестри, 20 тисяч гривень – для лікаря. Це базовий рівень, від якого будуть нараховуватися всі інші надбавки, які повинні бути в медичних працівників. Ми робимо все, щоб це сталося з 1 січня 2022 року”, - наголосив посадовець.

Він уточнив, що такі зарплати будуть забезпечені усім медикам, які працюють відповідно програмі медичних гарантій.

Зарплата в Україні

Нещодавно Державна служба статистики оновила показники середніх зарплат по українських регіонах - станом на серпень 2021 року показник середньої у всій країні становив майже 14 тисяч гривень.

Традиційно найвищим прибутком відзначилися мешканці столиці, для яких середній показник збільшився до 20 358 гривень. Найнижчими зарплатами в середньому значенні відзначилися у Чернівецькій області, де люди заробляють щомісяця 10 811 гривень.

Згідно зі статистикою експертного відомства, підвищення за місяць сягнуло 2,4%. У порівнянні з серпнем 2020 року підвищення склало близько 22%.

Підвищення зарплат в Україні

У 2022 році мінімальна зарплата в України підвищиться лише на 200 гривень з чинних 6 тисяч. Зростання заплановане аж у жовтні. У грудні 2021 року мінімальна зарплата має вирости до 6500 грн, тож з жовтня 2022 року вона становитиме 6700 грн на місяць.

Водночас прожитковий мінімум (для працездатних осіб), який у грудні поточного року підвищиться до 2481 грн, наступного року зростатиме двічі: у липні (до 2600 грн) та грудні (до 2684 грн).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?