В Україні почнуть видавати зарплату в е-гривні
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні почнуть видавати зарплату в е-гривні

В Україні почнуть видавати зарплату в е-гривні
Джерело:  online.ua

Влада України почала активно працювати над адаптацією криптоактивів у країні. Як відомо, декілька тижнів тому парламент підтримав закон про легалізацію цифрових валют. Ба більше, Міністерство цифрової трансформації та Національний банк України вже представили спільний проєкт щодо розвитку е-гривні.

Джерело: Ютуб-канал LB.ua

 В Україні до кінця року почнуть видавати зарплату в е-гривні

Згідно з останніми даними, в Мінцифри та Нацбанк мають намір у рамках пілотного проєкту виплатити зарплату співробітникам міністерства в е-гривні вже до кінця поточного року. Цю інформацію першим підтвердив очільник Департаменту стратегії та розвитку Національного банку України Арсен Макарчук.

За словами Макарчука, мовиться про обмежену можливість залучення цього інструменту. Він також звернув увагу на те, що наразі робоча група зосередилися над технологічними та правовими питаннями проєкту. Окрім того, наголошується, що до амбітної програми також долучилися два банки, де можна буде конвертувати цифрову гривню у звичайну.

"Є чітке бажання у рамках пілотного проєкту вже цього року виплатити зарплати працівникам Міністерства цифрової трансформації в е-гривні", – пояснив Макарчук.

Як стверджує український чиновник, також є два пілотних проєкти, які будуть функціонувати на різних технологіях. За його словами, це дасть можливість державі розглянути де кілька варіантів перед тим, як ухвалити фінальне рішення.

"Щодо повноцінного запуску цифрової національної валюти, то на думку Макарчука про це ще зарано говорити. Цілком можливо, що це вдасться зробити наприкінці наступного року. Попри легалізацію криптовалют, гривня – єдиний законний засіб платежу в Україні. Представник НБУ додав, що е-гривню часто помилково порівнюють з іншими віртуальними активами, хоча з юридичною точки зору це досить різні інструменти, хоча вони створені завдяки технології блокчейну", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?