Стало відомо, наскільки виросте мінімалка в наступному році
Категорія
Економіка
Дата публікації

Стало відомо, наскільки виросте мінімалка в наступному році

Стало відомо, наскільки виросте мінімалка в наступному році
Джерело:  online.ua

У 2022 році мінімальна зарплата в України підвищиться лише на 200 гривень. Зростання заплановане аж у жовтні. У грудні 2021 року мінімальна зарплата має вирости до 6500 грн, тож з жовтня 2022 року вона становитиме 6700 грн на місяць. Це передбачено у проєкті держбюджету-2022.

Джерело: Верховна Рада України.

Таким чином, в Міністерстві фінансів вирішили не закладати суттєвого зростання соціальних стандартів в наступному році.

Підвищення прожиткового мінімуму

Водночас прожитковий мінімум (для працездатних осіб), який у грудні поточного року підвищиться до 2481 грн, наступного року зростатиме двічі: у липні (до 2600 грн) та грудні (до 2684 грн).

Зазначимо, що від росту мінімальної зарплати та зростання соціальних стандартів уряд очікує більшого зростання надходжень до бюджету від податків на доходи.

Також на компенсацію пенсій з державної скарбниці планують витратити 195,3 млрд грн.

Додаткові видатки на соціальне забезпечення уряд планує спрямувати на доплати до пенсій військовослужбовцям, індексацію пенсій, індексацію компенсаційних виплат пенсіонерам у віці 75–80 років.

Загальні доходи бюджету у 2022 році повинні вирости на 14,4% - до 1,267 трлн грн. Окрім росту надходжень від податку на доходи фізичних осіб на 24,1% (до 171 млрд грн) на ріст державних доходів позитивно вплине пожвавлення міжнародної торгівлі та різкий стрибок імпорту.

Так, надходження ПДВ з імпортних товарів в Кабміні очікують на рівні майже 400 млрд грн - на 13,2% більше, ніж цього року.

Проєкт держбюджету уже зареєстрований в Раді. І тепер у народних депутатів є час до 20 жовтня, щоб проголосувати за нього у першому читанні.

Читайте також:

  • В Мінекономіки розповіли, наскільки виріс ВВП України за січень-липень.

  • У МОН пообіцяли ще одне підвищення зарплати вчителям.

  • Держстат розкрив, на що українці тратять найбільшу частку зарплати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?