У МОН пообіцяли ще одне підвищення зарплати вчителям
Категорія
Економіка
Дата публікації

У МОН пообіцяли ще одне підвищення зарплати вчителям

У МОН пообіцяли ще одне підвищення зарплати вчителям
Джерело:  online.ua

З 1 грудня вчителі можуть розраховувати ще на одне підвищення зарплат. Міністр освіти Сергій Шкарлет анонсував збільшення виплат на Всеукраїнському серпневому форумі "Освіта України 30 без бар'єрів: вектори якості і успіху".

Джерело: трансляція форуму на Youtube-каналі МОН

Зарплати освітян, за словами міністра, виростуть на 8,4%. Він також нагадав, що з 1 січня поточного року оклади вчителям підняли на 20%, а в 2022 році заплановано ще одне підвищення на 10%.

Також Шкарлет додав, що сьогодні кожен учитель має можливість заробити додатково 20% до окладу. Для цього потрібно пройти сертифікацію. На сьогоднішній день, сертифікат атестації отримали вже 3 тисячі вчителів.

"Відчуваєш, що твоя здатність набагато вище, ніж, наприклад, у колеги - можеш пройти процедуру сертифікації. Наприклад, в 2019 році 705 вчителів успішно пройшли таку сертифікацію - їх подавалося близько 900. У 2020 році - пройшли сертифікацію 902 педагога. На 2021 рік ще триває сертифікація, близько 1800 чоловік подалося. Звичайно, їх подається не так багато, але з кожним роком кількість бажаючих зростає. але ти сам собі можеш на 20% збільшити зарплату, це непогана сума ", - пояснив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет .

Підвищення зарплати вчителям 2021

Після січневого підвищення зарплати оклад молодшого вчителя в Україні склав 4859 грн (з розрахунку 18 робочих годин на тиждень). Оклади вчителів I категорії підвищили до 6061 грн, а вчителів вищої категорії - до 6461 грн.

З 1 грудня зарплати вчителів зростуть:

  • оклад молодшого вчителя - 5265 грн,

  • вчителя I категорії - 6567 грн,

  • вчителя вищої категорії - 7001 грн.

При цьому за даними Держстату, середня зарплата вчителів в Україні вже майже зрівнялася з середньою зарплатою в усіх сферах. В останньому звіті зазначено, що середня зарплата педагогів в червні 2021 року склала 14 158 грн, що майже в 2,5 рази вище мінімальної зарплати в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?