Ляшко спростував щеплення від COVID-19 всіх охочих через чергу в Дії
Категорія
Україна
Дата публікації

Ляшко спростував щеплення від COVID-19 всіх охочих через чергу в Дії

Ляшко спростував щеплення від COVID-19 всіх охочих через чергу в Дії
Джерело:  online.ua

Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко виступив із заявою про відсутність щеплення від коронавірусу COVID-19 всіх охочих, які стоять у цифровій черзі.

Джерело: Радіо Свобода

Таким чином у МОЗ виступили зі спростуванням твердження прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, який стверджував про початок вакцинації всієї черги громадян з додатку “Дія”.

Цих людей нібито мали б щеплювати упродовж вихідних днів. Утім, головний санітарний лікар звернув увагу - в Україні наразі просто немає 500 тисяч доз вакцини для таких темпів вакцинації всіх охочих.

“Є всі охочі та є спроможності системи охорони здоров’я і наявність вакцин в Україні. Сьогодні 500 тисяч доз вакцини в нас немає для того, щоб провакцинувати всіх охочих у додатку”, - наголосив Ляшко.

Він стверджує, що на вихідних першочергово вакцину отримуватимуть особи, які належать до пріоритетного списку.

“Ми робимо все можливе, щоб почати вакцинацію людей, які записані в лист очікування в додатку "Дія" цими вихідними. Зараз у пріоритеті для нас люди, які старші 65 років. У листі очікування "Дії" у нас таких — 23 900 осіб, і ми спробуємо вакцинувати їх цими вихідними”, - резюмував заступник міністра.

Вакцинація в Україні

Раніше Шмигаль оголосив, що вже наступними вихідними, 15 та 16 травня, почнеться кампанія зі щеплення від коронавірусу всіх охочих, які попередньо зареєструвалися у “Дії”. Для цього організують живу чергу у відповідних установах.

Він звернув увагу на зниження інтенсивності епідемії, тож на рівні уряду вирішили надати ін’єкції всім охочим.

“Починаємо такі процеси в суботу-неділю в кабінетах щеплення. В суботу-неділю у нас є незадіяні потужності в кабінетах щеплення... Це вакцини за межами ініціативи COVAX. Партії за COVAX використовуються виключно за національним планом, це вимога ініціативи. Вакцини, які придбала держава, будуть використані на вакцинацію всіх охочих”, - додав прем’єр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?