Люди продовжують заражати тварин - коронавірус виявили у норок в Нідерландах
Категорія
Світ
Дата публікації

Люди продовжують заражати тварин - коронавірус виявили у норок в Нідерландах

Люди продовжують заражати тварин - коронавірус виявили у норок в Нідерландах
Джерело:  online.ua

Люди продовжують заражати тварин коронавірусом. На цей раз від заражених співробітників постраждали норки на фермах в Нідерландах. У тварин почалися проблеми з диханням, після чого у них діагностували інфекцію. Подробиці коронавірусного спалаху на норкових фермах повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

У міністерстві сільського господарства Нідердландів уточнили, що дві норкові ферми, де зафіксували коронавірус у тварин, закрили на карантин. За твердженням відомства, ризики подальшого поширення вірусу серед людей або інших тварин на фермах "мінімальна" - там дотримуються всіх рекомендацій національних органів охорони здоров'я. Як заходи обережності інститут суспільної охорони здоров'я заборонив пішоходам і велосипедистам наближатися на відстань ближче 400 метрів до норкових ферм. Також проводяться дослідження щодо присутності коронавіруса в повітрі на фермі і ризиків поширення інфекції між тваринами.

Відзначається, що ферми розташовані в містах Гермерт-Бакель і Лаарбек в провінції Північний Брабант на півдні країни, де зафіксована найбільший спалах коронавіруса. На них проживають понад 20 тисяч норок.

Норки стали першими тваринами, що заразилися коронавірусом в Нідерландах. Їх розводять для отримання хутра, який продається в Китаї, Кореї, Греції та Туреччини. Після тиску з боку правозахисників уряд Нідерландів заборонив відкривати нові ферми норок в 2013 році і заявив, що існуючі повинні бути закриті до 2024 року. У 2016 році в Нідерландах було близько 160 хутряних ферм, які виробляли 5 мільйонів норкових шкурок на рік - ця країна була третьою за величиною країною з розведення хутра в світі, після Данії та Китаю.

Важливо відзначити, що в світі ще не зафіксовано жодного випадку зараження коронавірусом людини від тварини. При цьому люди масово поширюють вірусну інфекцію, яка вражає навіть їх домашніх вихованців. Вже є підтверджена інформація, що як мінімум троє домашніх котів заразилися коронавірусом від своїх господарів. Випадки були зафіксовані в Нью-Йорку і Бельгії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в нью-йоркському зоопарку стався масовий спалах коронавіруса серед тварин. Спочатку від співробітника зоопарку з підтвердженою інфекцією заразилася тигриця, а після інфекцію виявили ще у чотирьох тигрів і левів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?