Люди Путіна готують нову провокацію проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Люди Путіна готують нову провокацію проти України

Люди Путіна готують нову провокацію проти України
Джерело:  online.ua

Глава МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що у Міністерстві закордонних справ Російської Федерації діє ціла група, завданням якої є "завалити" саміт Кримської платформи. Саме так команда президента РФ намагається заблокувати допомогу офіційному Києву з боку його міжнародних партнерів та найвпливовіших гравців на політичній арені.

Джерело: "Радіо Свобода"

РФ намагається "зірвати" саміт Кримської платформи

"Я думаю, що не тільки МЗС, а й правозахисники, і журналісти, і громадянське суспільство, якому небайдужа доля Криму - для всіх нас важливо, щоб Кримська платформа стала успіхом, тим більше, що в російському МЗС діє ціла група, завдання якої - "завалити" саміт Кримської платформи. Тобто дуже серйозно вони сприймають цю ініціативу. Поки в Україні розповідають, що це якась формальність, у Росії насправді вважають Кримську платформу серйозною загрозою і серйозно їй протидіють", - наголосив Дмитро Кулеба.

Український дипломат наголосив, що офіційний Київ з нетерпінням чекає, коли команда американського лідера Джо Байдена визначаться з представництвом на саміті Кримської платформи.

"Нас запевнили, що участь Сполучені Штати точно братимуть. Знаєте, в дитинстві на День народження запрошуєш, а тобі кажуть: "А хто ще буде?" Є досить багато країн, які орієнтуються на Сполучені Штати, і вони чекають, коли США остаточно підтвердять. Ми знаємо, що вони готові прибути, але є дипломатична гра", - додав Дмитро Кулеба.

За його словами, кілька країн уже підтвердили свою участь у саміті Кримської платформи.

Нещодавно перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова повідомила, що під час саміту Кримської платформи учасники планують ухвалити заключний документ.

"Ми перебуваємо в процесі переговорів із нашими партнерами, це така спільна творчість. Тому що кожна країна, перш ніж вирішувати, приєднуватися до документа чи ні, має пройтися ним і зрозуміти, що він не суперечить її баченню", — заявила Еміне Джапарова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?