Люди з оточення Зеленського хочуть замінити Залужного на Сирського — The Economist
Категорія
Політика
Дата публікації

Люди з оточення Зеленського хочуть замінити Залужного на Сирського — The Economist

Люди з оточення Зеленського хочуть замінити Залужного на Сирського — The Economist
Джерело:  online.ua

Деякі люди з оточення українського лідера Володимира Зеленського хотіли б замінити головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного на командувача Сухопутними військами ЗСУ Олександра Сирського. Іноземні журналісти зазначають, що це стало причиною для занепокоєння серед впливових західних військових чиновників.

Джерело: The Economist у статтях із коментарями  Залужного  і  Сирського

Люди з ОПУ хочуть замінити Залужного на Сирського — ЗМІ

Дехто в оточенні президента хотів би замінити його (Залужного - ред.) генералом Олександром Сирським, командувачем сухопутних військ України, над яким генерал Залужний отримав підвищення минулого року, - пише редакція видання.

Як вдалося дізнатися журналістам, популярність Залужного серед українців спровокувала невпевненість в команді Зеленського, яка де-факто провела опитування, щоб з'ясувати, чи будуть люди голосувати за політичну силу генерала, попри те, що партії у нього немає.

Офіційні особи, близькі до Зеленського, підкреслюють, що генерал Залужний не відвідував лінію фронту. Це, кажуть захисники генерала, тому що ті ж самі чиновники заборонили йому це робити, - зазначають представники The Economist.

За словами високопоставленого іноземного військового, він хотів би вірити в те, що це дрібне суперництво є відволікаючим маневром.

Однак також він висловив припущення, що подібні внутрішні конфлікти можуть підірвати єдність України і послабити довіру Заходу до офіційного Києва.

 Ходять навіть чутки, що Офіс президента може бути схильний замінити популярного, але незалежно налаштованого генерала Залужного на його колишнього начальника. Тріщини розколу викликають занепокоєння у високопоставлених західних військових чиновників. Обидва генерали, зі свого боку, кажуть, що повністю довіряють один одному і хочуть залишатися поза політикою, - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?