Макрон попередив Путіна про готовність Франції захищати Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон попередив Путіна про готовність Франції захищати Україну

Макрон попередив Путіна про готовність Франції захищати Україну
Джерело:  online.ua

Франція готова захищати територіальну цілісність України Таку заяву зробив президент Макрон під час своєї останньої телефонної розмови з президентом Путіним, повідомили у Єлисейському палаці.

Джерело: AFP

Тим часом, офіційна Москва звинувачує Київ у застосуванні ударних безпілотних апаратів у рамках захисту від агресії з боку РФ. Зокрема, йдеться про турецькі безпілотники Bayraktar, які ЗСУ застосували проти російських військ на Донбасі та підтримуваних ними сепаратистів. Згідно з заявою Кремля, таке застосування турецької зброї – це "деструктивна політика, спрямована на зрив Мінських угод". Нагадаємо, українська сторона опублікувала відео першого застосування безпілотника минулого місяця.

Кремль вважає "провокаційними" навчання НАТО у Чорному морі

Також під час розмови з Макроном Путін назвав «провокаційними» навчання у Чорному морі під керівництвом США, які, на його думку, «підсилюють напруженість» між Москвою та НАТО.

Зі свого боку, офіційний представник Пентагону Джон Кірбі відкинув критику військових навчань США і заявив, що нещодавно зафіксоване скупчення військ Росії біля України «як і раніше викликає занепокоєння». Кірбі додав, що Сполучені Штати відкрито розповідають про свої військові навчання, публікуючи заяви для преси з їхніми подробицями та фотографіями.

Нагадаємо, ситуація на кордоні України з Росією останнім часом суттєво загострилася. З огляду на стягування військ РФ, докази якого оприлюднили журналісти The Washington Post, низка експертів констатують підвищену загрозу вторгнення.

Минулого тижня також держсекретар Ентоні Блінкен застеріг Москву від вчинення ще однієї «серйозної помилки» щодо України. А два дні тому діяльність Росії поблизу українських кордонів була головною темою його розмови з міністром закордонних справ Франції Жаном-Івом Ле Дріаном.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?