Макрон розкритикував варварство армії РФ під час візиту в Ірпінь
Категорія
Україна
Дата публікації

Макрон розкритикував варварство армії РФ під час візиту в Ірпінь

Макрон розкритикував варварство армії РФ під час візиту в Ірпінь
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон високо оцінив героїзм українців під час візиту в Ірпінь, який був зруйнований у перші тижні російського вторгнення в Україну. Окрім того, він жорстко розкритикував варварство російських солдатів.

Джерело: The Guardian

Макрон в Ірпені побачив на власні очі злочини армії РФ

Сьогодні Україна повинна боротися і перемогти. Ми однозначно підтримуємо Україну та українців... Ми всі бачили ці зображення зруйнованого міста, яке одночасно є героїчним містом, оскільки саме тут, серед іншого, українці зупинили російську армію, що йшла на Київ. Тому ми маємо підтримувати героїзм як армії, так і всього українського народу, - наголосив Еммануель Макрон, якого супроводжували лідери Німеччини Олаф Шольц, прем'єр Італії Маріо Драгі та президент Румунії Клаус Йоханніс.

Французький лідер звертає увагу на те, що Ірпінь справді став "містом-героєм".

Але поруч із цим видно сліди, тавро варварства...Ми також підтримуємо наших експертів (...), щоб можна було судити про військові злочини. Ми будемо продовжувати цю підтримку протягом усього періоду у всіх цих формах. Існує також політична підтримка, це те, що ми хотіли зробити, приїхавши сюди вчотирьох, щоб одночасно усвідомити та засвідчити нашу повагу та захоплення мужністю українців, а також можливістю провести цей обмін думками з президентом Зеленським та поговорити про те, що буде далі, - підкреслив Макрон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?