Макрон висловився проти російської вакцини "Спутник V"
Категорія
Світ
Дата публікації

Макрон висловився проти російської вакцини "Спутник V"

Макрон висловився проти російської вакцини "Спутник V"
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон офіційно повідомив, що поки не планує купувати скандальну російську вакцину проти коронавірусу "Спутник V", оскільки цей препарат ще не затверджений європейським регулятором, а процес затвердження і виробництва забере чимало часу.

Джерело:  CBS

Чому Макрон вступає проти "Спутника V"

Журналісти поцікавилися, чи президент має намір купувати російську вакцину від коронавірусу.

"На даному етапі російська вакцина не затверджена нашими регуляторними органами. Тому я не думаю, що зараз російська вакцина може стати рішенням для того, щоб прискорити вакцинацію - тому що отримання дозволу ЕМА займе час, і так само займе час її виробництво на нашому континенті", - наголосив французький лідер.

Коментуючи ситуацію з вакцинацією, Еммануель Макрон звернув увагу на те, що наразі вже недостатньо думати про проблеми багатих держав.

"Думаю, починаючи від зараз і до червня ми повинні надати якомога більше вакцин для вакцинації медпрацівників в Африці. Це не так і багато, але ці люди тяжко працюють - і це те, що ми можемо зробити. Так само з Латинською Америкою", - підкреслив очільник республіки.

За його словами, вкінці літа такі поставки можна буде збільшити.

Чи помирають люди після вакцинації "Спутником V"

Як стверджують європейські журналісти, в Росії померли чотири людини після щеплення "Спутником V", ще шестеро мали серйозні побічні ефекти.

"Згідно з документами, троє з чотирьох померлих — жінки у віці 51, 69 і 74 років. У документах наголошується, що смерті були викликані проблемами з серцем, легенями й рівнем цукру в крові. Принаймні в одному випадку як діагноз вказане поствакцинальне ускладнення. Ще одна людина у звіті не ідентифікована", — йшлося в матеріалі EUobserver.

Окрім того, повідомляється про 6 випадків серйозних ускладнень після вакцинації: ускладнене дихання, судоми, набряки, м’язова слабкість, високий кров’яний тиск, головні болі, запаморочення і лихоманку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?