Макрон вперше за останній місяць подзвонив Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон вперше за останній місяць подзвонив Путіну

Макрон вперше за останній місяць подзвонив Путіну
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон 3 травня вперше за більш ніж місяць провів телефонні перемовини з російським диктатором Володимиром Путіним. 

Джерело:  Le Parisien  з посиланням на Єлисейський палац

Макрон провів телефонні переговри з Путіним

Згідно з останніми даними, телефонні переговори, під час яких сторони говорили про Україну, стартували близько опівдня і тривали понад дві години.

Офіційний Париж звертає увагу на те, що це перша бесіда президентів Франції та Німеччини з 29 березня - після появи інформації про звірства російських військових у передмістях Києва та після переобрання Макрона на другий термін.

За словами представників Кремля, російський диктатор розповідав Еммануелю Макрону про позицію РФ у переговорах з Україною та цинічно набрехав, що Росія "відкрита до діалогу" попри "неготовність Києва до серйозної роботи".

Що важливо розуміти, 30 квітня французький лідер мав розмову з українським колегою Володимиром Зеленським.

Журналісти також звертають увагу на те, що З грудня 2021 року і до цього часу глава Франції говорив з російським диктатором близько 20 разів, з них вісім - після 24 лютого. Під час попереднього дзвінка 29 березня президент Франції намагався домовитись про евакуацію мирних мешканців Маріуполя.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?