Макрон закликає ЄС зменшити залежність від США
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон закликає ЄС зменшити залежність від США

Макрон закликає ЄС зменшити залежність від США
Джерело:  online.ua

На думку президента Франції Еммануеля Макрона, країни ЄС мають зменшити залежність блоку від США та недозволити втягнути Європу у конфлікт Вашингтона та Пекіна навколо Тайваню.

Джерело:  Politico

Макрон закликає Європу зменшити залежність від США

Французький лідер є сторонником власної теорії "стратегічної автономії" Європи, ймовірно, під головуванням Франції, яка таким чином отримає змогу стати "третьою наддержавою".

На думку Макрона, найбільшу небезпеку для Європи становлять кризи, спровоковані за участі інших держав.

Президент Франції зазначив, що саме це заважає ЄС розбудовувати свою стратегічну автономію.

Сі Цзіньпін і Комуністична партія Китаю з ентузіазмом підтримали концепцію стратегічної автономії Макрона, і китайські чиновники постійно посилаються на неї у відносинах з європейськими країнами.

Партійні лідери і теоретики в Пекіні переконані, що Захід занепадає, а Китай піднімається, і що послаблення трансатлантичних відносин допоможе прискорити цю тенденцію.

Парадокс полягає в тому, що, охоплені панікою, ми вважаємо себе просто послідовниками Америки. Питання, на яке європейці повинні відповісти... чи в наших інтересах прискорювати на Тайвані? Ні. Найгірше було б думати, що ми, європейці, повинні стати послідовниками в цьому питанні і брати приклад з американського порядку денного, - зазначив Макрон.

Чому Макрон впевнений у залежності ЄС від США

На переконання президента Франції, Євросоюз збільшує залежність від енергоносіїв та озброєнь США.

Макрон впевнений, що ЄС має розвивати власну оборонну промисловість.

При цьому він закликав країни ЄС зменшити залежність від долара.

Якщо напруженість між двома наддержавами загостриться... у нас не буде ні часу, ні ресурсів для фінансування нашої стратегічної автономії, і ми станемо васалами, - підкреслив Макрон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?