Макрон запропонував Путіну проголосувати за резолюцію ООН для зняття блокади порту Одеси
Категорія
Світ
Дата публікації

Макрон запропонував Путіну проголосувати за резолюцію ООН для зняття блокади порту Одеси

Макрон запропонував Путіну проголосувати за резолюцію ООН для зняття блокади порту Одеси
Джерело:  online.ua

Президент Франції Емманюель Макрон запропонував президенту РФ Володимиру Путіну проголосувати в ООН за резолюцію про зняття російської блокади з порту Одеси, щоб дозволити експорт українських зернових.

Джерело: Le Figaro

 Франція хоче резолюції ООН для експорту зерна з України

Під час обговорення, яке ми провели з [канцлером Німеччини] Олафом Шольцом минулої суботи, я запропонував президенту Путіну взяти на себе ініціативу щодо ухвалення резолюції в Організації Об'єднаних Націй, щоб дати дуже чіткі рамки цієї операції, - сказав Макрон після саміту ЄС у Брюсселі.

Зокрема він розповів, що ішення залежить від угоди з Росією та гарантій, які вона надасть: зокрема щодо розмінування портів, щоб судна могли перевозити зернові, та гарантій безпеки українцям, щоб запобігти нападам.

Еммануель Макрон (фото — flickr.com)

Президент Франції сказав, що українська влада закликає надати легітимні гарантії безпеки, а структура ООН дозволить це зробити.

За словами президента Франції, важливу роль у питанні експорту заблокованого українського зерна також має Туреччина з огляду на її «відповідальність у Чорному морі» та контакти з Кремлем.

Нагадаємо, що блокада російськими військами портів України може спровокувати глобальну продовольчу катастрофу, яка призведе до голоду у світі, масової міграції та політичної нестабільності.

Зеленський зазначав, що наразі на складах України заблоковано 22 млн тонн зернових. Окрім цього, росіяни вкрали майже пів мільйона тонн зерна із тимчасово захоплених територій України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?