Макрону дали ляпаса під час зустрічі з виборцями — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Макрону дали ляпаса під час зустрічі з виборцями — відео

Макрону дали ляпаса під час зустрічі з виборцями — відео
Джерело:  online.ua

Французькому лідеру Еммануелю Макрону невідомий чоловік дав ляпаса під час поїздки у регіони, коли він підійшов привітатися з людьми.

Джерело:  Le Figaro

Президенту Франції Макрону дали ляпаса на зустрічі з виборцями

За словами журналістів, цей інцидент стався вранці 8 червня у департаменті Дром на південному сході країни, куди призидент Франції завітав рамках свого туру регіонами перед місцевими виборами.

У соціальних мережах почали поширювати відеоролик, на якому видно, як Еммануель Макрон підходить привітатися з людьми, відділеними загорожею, та вітається за руку з ближчим молодим чоловіком.

Після цього він вільною правою рукою дає французькому лідеру ляпаса та вигукує, найімовірніше, "Геть Макронію!" ("à bas la Macronie").

Охоронець політика відреагував миттєво, однак, схоже, не встиг перехопити руку. На відео видно, як президент відходить назад, а охорона намагається схопити кривдника.

Варто звернути увагу на те, що в оточенні Еммануеля Макрона підтвердили, що відео справжнє.

Згідно з останніми даними, у прокуратурі міста Валанс вже заявили про затримання двох 28-річних молодиків - того, який дав ляпаса, та його товариша.

Також вказано, що президент Франції після цього випадку вирішив продовжути поїздку за попереднім планом.

"Це перший випадок фізичного нападу на Еммануеля Макрона на посаді президента. Ще коли він був кандидатом у президенти, невідомий поцілив у нього яйцем на сільськогосподарській виставці у Парижі, і це був не перший подібний інцидент за політичну кар'єру Еммануеля Макрона", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що в попередні роки у Франції проходили масштабні протести "жовтих жилетів", які об'єднали незадоволених політикою Еммануеля Макрона.

Їх початок спровокувало невдоволення підвищенням податку на пальне, однак пізніше демонстранти збільшили кількість своїх вимог - починаючи від підвищення зарплат, зменшення податків і завершуючи вимогою відставки президента.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?