Малашко оцінив готовність Запорізької області до можливих блекаутів — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Малашко оцінив готовність Запорізької області до можливих блекаутів — відео

Малашко оцінив готовність Запорізької області до можливих блекаутів — відео
Джерело:  online.ua

За словами очільника Запорізької ОВА Юрія Малашка, він та його команда докладає максимальних зусиль для збереження енергетичної системи регіону. При цьому в Запоріжжі готуються до можливих ракетних атак РФ, які будуть скоєні з метою залишити українців без світла.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Чи готова Запорізька область до блекаутів

Як зазначив голова Запорізької ОВА, все йде за графіком. Найголовніше - встигнути підготувати енергосистему до опалювального сезону.

Ми максимально прикладаємо всі безпекові зусилля щодо збереження нашої енергетичної системи. Враховуючи, що все ж таки область вона енергетична, у нас є деякі потужності, які можна перерозподілити, - повідомив він.

За словами Малашко, в планах влади пройти цей період в «лайт-режимі».

Але все одно, ми готуємось, ми розуміємо, що у нас є також і Запорізька атомна електростанція, яка має живитися все ж таки від нашої енергетичної системи, - додав він.

Як допомогти енергосистемі України

Потрібно ощадливо споживати електроенергію:

  • вимкніть потужні електроприлади або користуйтеся ними по черзі;

  • переносьте користування електроприладами на ранкові або нічні години доби;

  • вимикайте світло, коли виходите з приміщення.

Наразі Україна здійснює імпорт електроенергії зі Словаччини та Молдови в ранкові та вечірні години з максимальною потужністю в окремі години до 645 МВт.

Нічна атака РФ 16 липня пошкодила інфрастктуру в Дніпропетровській області. Було знеструмлено 10 тис. споживачів. Наразі енергоживлення відновлено у повному обсязі.

Також пошкодження зафіксували у електромережах на Харківщині, Херсонщині та Донеччині. Через бойові дії знеструмлено 429 населених пунктів.

Читайте також:

  • "Укренерго" терміново звернулося до споживачів

  • Ракетна атака РФ не завдала шкоди енергосистемі – Укренерго

  • "Укренерго" закликає українців не долучатися до акції "Година Землі"

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?