Малюська закликав українців купувати в'язниці та назвав ціни
Категорія
Україна
Дата публікації

Малюська закликав українців купувати в'язниці та назвав ціни

Малюська закликав українців купувати в'язниці та назвав ціни
Джерело:  online.ua

Міністр юстиції України Денис Малюська пропонує українцям купити три в'язниці, які відомство передало Фонду держмайна для продажу на аукціонах. Стартують аукціони по них вже цієї осені.

Джерело: Facebook Малюськи.

"Кажуть, що ціни на класичне житло останнім часом невпинно зростають. Купувати активи на зростанні ціни – тактика така собі. Маєте гроші – купуйте краще в’язниці! Ми якраз ще три в’язниці передали ФДМУ для продажу на аукціоні", – написав міністр.

Малюська розповів, що на продаж виставлять в'язниці, розташовані у Львівській, Волинській, Івано-Франківській областях. Він пожартував, що стан однієї з них – "заїжджай і живи".

Вартість українських в'язниць

Малюська назвав стартові ціни для пенітенціарних закладів.

Так, стартова ціна Ковельської колонії (Волинська область) – 41 млн 624 тис. 692 грн. Земельна ділянка – 4,86 га. Міністр зазначив, що вона знаходиться в стані – "заїжджай і живи".

Стартова ціна Івано-Франківської установи виконання покарань №12 (Долинський район, с. Тростянець) – 7 млн 858 тис. 392 грн. Земельна ділянка – понад 67 га.

Тим часом стартова ціна Миколаївської виправної колонії №50 (Львівська область, Миколаївський район, с. Держів) становить 17 млн 116 тис. грн. Площа – 15,5 га. Чиновник зазначив, що це "економ-варіант" – для спартанців.

Також міністр нагадав, що наразі продаються "два ВІП-лоти – Одеса та Коцюбинське”.

Нагадаємо, Денис Малюська влітку 2020 року заявив, що в Україні проведуть три хвилі продажу в'язниць та слідчих ізоляторів. Продадуть об'єкти, які не використовуються або знаходяться у центральних частинах міст.

"Ми запланували кілька хвиль продажів. Перша хвиля продажів - це в'язниці, які не використовуються, на які ми витрачаємо кошти, щоб їх утримувати. Друга хвиля - будемо продавати СІЗО в центрах міст. А за кошти, отримані від продажу першої хвилі, ми побудуємо нові СІЗО в промисловій зоні або поза містами. Відповідно, СІЗО переїдуть за межі міст, місце звільниться, будівлі в центрах міст ми також продамо. І третя хвиля - це мережа в'язниць, які ми будемо продавати ", - розповів він.

Кінцевою метою цього процесу міністр назвав відновлення інфраструктури української пенітенціарної системи.

Читайте також:

  • У Кабміні пропонують перетворити Лук'янівське СІЗО на готель.

  • У Мін'юсті несподівано назвали перевагу нового штрафу за відсутність маски.

  • В Україні хочуть влаштувати розпродаж в'язниць - що відбувається.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?