Марка "Русскій воєнний корабль, іді …!" отримала філателістичний Оскар — Укрпошта
Категорія
Культура
Дата публікації

Марка "Русскій воєнний корабль, іді …!" отримала філателістичний Оскар — Укрпошта

Марка "Русскій воєнний корабль, іді …!" отримала філателістичний Оскар — Укрпошта
Джерело:  online.ua

Українська марка «Русскій воєнний корабль, іді…!» отримала найвищу нагороду міжнародної філателістичної мистецької премії «Азіаго» (Італія). Про це у понеділок, 24 липня, повідомила пресслужба компанії «Укрпошта».

Джерело: новини Укрнет

Марка «Русскій воєнний корабль, іді…!» стала володаркою філателістичного Оскару

Знаменита українська марка було відзначена гран-прі конкурсу, або як його ще називають самі організатори – «філателістичним Оскаром».

Українська марка на премії «Азіаго» отримала перевагу «за унікальну і безпрецедентну реакцію на російську агресію та особливу ідею втілення».

Замість традиційного звернення до зброї, сцен боротьби, використання символіки та образів, пов’язаних з війною, на поштовій марці «Русскій воєнний корабль, іді…!» зображено зрозумілий кожному жест, яким український військовий апелює до ворога на пропозицію здатися. Рішуче бажання захищати свою країну та «особливе» напуття окупантам талановито втілив автор ескізу Борис Грох, – йдеться в повідомленні.

Культову марку було презентовано у квітні 2022 року

Марку «Русскій воєнний корабль, іді …!» побачив увесь світ 12 квітня 2022 року. 14 квітня 2022 року у Чорному морі затонув флагман російського Чорноморського флоту – крейсер «Москва». Це сталося після того, як у нього влучили українські ракети – заявили влада України і Пентагон.

Саме цей російський ракетний крейсер пропонував здатися захисникам острова Зміїний на початку російського повномасштабного вторгнення і отримав відповідь, яка знаходиться на марці.

Наклад марки став історичним для України — 1 млн, вона стала рекордсменкою продажу: за перші 5 днів продали 500 тис. екземплярів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?