ГУР показало військовим аташе фільм про героїчне звільнення Зміїного
Категорія
Україна
Дата публікації

ГУР показало військовим аташе фільм про героїчне звільнення Зміїного

ГУР показало військовим аташе фільм про героїчне звільнення Зміїного
Джерело:  online.ua

Воєнна розвідка презентувала членам Київської асоціації військових аташе та дипломатів країн-партнерів документальний фільм «Битва за острів Зміїний. Море» з трилогії «Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі».

Джерело: ГУР

Військовим аташе показали фільм Битва за острів Зміїний. Море

Захід відбувся 7 липня у Національному військово-історичному музеї Міністерства оборони України і був присвячений першій річниці з дня встановлення українських прапорів на острові Зміїний, який було звільнено від російських окупантів після операції Сил оборони та безпеки України.

Заступник міністра оборони України з євроінтеграції Андрій Шевченко подякував дипломатам країн-партнерів і підкреслив важливість встановлення контролю над Зміїним для часткового розблокування українських портів у рамках Чорноморської зернової ініціативи.

Автор фільму «Битва за острів Зміїний. Море» і всього проєкту трилогії «Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі» колишній журналіст, а нині майор ЗСУ Артем Шевченко подякував за підтримку проєкту Міністерство культури та інформполітики та ГУР МО.

Цей фільм про нашу першу, але вірю не останню перемогу над ворогом на морі, - сказав він.

Фото: gur.gov.ua

Що відомо про трилогію Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі

Трилогія «Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі» створена за підтримки Міністерства культури та інформполітики спільно з Головним управлінням розвідки міністерства оборони України.

У документальній стрічці "Море. Битва за острів Зміїний" має унікальні кадри висадки українського спецназу на окупований російськими військами острів та його штурм.

Спершу українські військові знищили всю техніку, яку росіяни встигли завезти на острів. А 8 травня 2022 року розпочалася десантна операція.

Невдовзі англомовні версії документальної трилогії «Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі» будуть доступні для перегляду міжнародною аудиторією на одній з провідних українських стрімінгових платформ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?