Масований ракетний удар та попередження щодо планів Путіна — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Масований ракетний удар та попередження щодо планів Путіна — головне зі звернення Зеленського

Масований ракетний удар та попередження щодо планів Путіна — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський розповів про наслідки масованого ракетного удару РФ по Україні 29 грудня, а також озвучив попередження щодо планів російського диктатора Володимира Путіна.

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

Новий масований ракетний удар РФ по Україні

Президент Володимир Зеленський подякував силам ППО, яким вдалося вкотре врятувати країну від чергової масованої ракетної атаки ворога. Наші бійці збили 54 ракети, а також 11 ударних дронів.

Відзначилися наші воїни по всій Україні, і я дякую всім нашим Повітряним командуванням: «Центр», «Південь», «Схід» і «Захід». А особливо ми всі з вами вдячні воїнам 96-ї Київської, 160-ї Одеської, 208-ї Херсонської зенітних ракетних бригад, чиї результати сьогодні найбільші, - зазначив глава держави.

Також Володимир Зеленський підтвердив декілька влучань. Українські енергетики, ремонтні бригади роблять все можливе, щоб ліквідувати проблеми, які з'явилася після атаки Росії.

Ситуація в енергетиці

За словами Володимира Зеленського, станом вечір 29 грудня відключення електрики є в більшості областей України.

Особливо складно на Київщині та у столиці, на Львівщині, в Одесі та області, у Херсоні й області, на Вінниччині і Закарпатті. Але це не порівняти з тим, що могло б бути, якби не наші героїчні зенітники й ППО. З кожним таким ракетним ударом Росія лише глибше заганяє себе у глухий кут. Ракет у них стає дедалі менше. Натомість статус найбільшого терориста у світі ще довго матиме наслідки для Росії та її громадян, - пояснив президент.

Ситуація на фронті 29 грудня

Український лідер підтвердив, що ситуація на полі бою протягом поточної доби суттєво не змінилися.

За його словами, найгарячішими точками досі залишаються Бахмут, Соледар, а також уся лінія на Донеччині.

Зеленський зазначив, що Кремль дав наказ своїй армії захопити Донецьку область до Новорго року.

Я дякую всім нашим хлопцям, які вже котрий місяць доводять окупантам, що це ми будемо ставити й досягати цілей на своїй землі. Дякую всім, хто захищає український Донбас! Усім, хто захищає нашу Харківщину! Усім, хто тримає наш південь! Хто захищає наш кордон... І, до речі, дякую тим прикордонникам, які разом з усіма силами оборони б’ють ворога на фронті. Дякую бійцям Білгород-Дністровського й Мукачівського прикордонних загонів, - наголосив президент.

Попередження щодо планів Путіна

Валодимир Зеленський звертає увагу на те, що залишилося два дні цього року. Глава держави вважаєа, що  російський диктатор Володимир Путін іще раз спробує зробити так, щоб Новий рік ми зустрічали в темряві.

Можливо, окупанти планують черговими ударами по наших містах змусити нас страждати. Але хоч би що планували вони, ми знаємо про себе одне: ми вистоїмо. Обовʼязково. Виженемо їх. Без сумнівів. І вони нестимуть покарання за цю страшну війну. Максимальне, - підсумував Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?