У Туреччині різко зросла кількість жертв масштабних повеней
Категорія
Світ
Дата публікації

У Туреччині різко зросла кількість жертв масштабних повеней

У Туреччині різко зросла кількість жертв масштабних повеней
Джерело:  online.ua

В Туреччині різко виросла кількість жертв повеней і селей в причорноморських провінціях країни - станом на 14 серпня вона вже сягнула 40 осіб.

Джерело:  Hurriyet Daily News

Через повені в Туреччині загинули 40 людей

Варто звернути увагу на те, що ще ввечері 13 серпня повідомлялося про 27 жертв стихії, однак уже вранці 14 серпня кількість підтверджених смертей зросла до 40. Рятувальники продовжують обстежувати завали будівель і затоплені підвали, шукаючи людей.

"Від повеней і селей внаслідок потужних злив постраждали провінції Бартин, Кастамону, Самсун і Синоп. Подекуди рівень води піднявся на 3-4 метри. Потік води і підхопленого нею сміття руйнував будинки, мости і тягнув з собою машини. Загалом евакуювали понад 1700 людей, зруйновано 5 мостів. Постраждалі райони оголосили зоною стихійного лиха. 34 людини загинули у провінції Кастамону, шість - у Синопі. Тривають пошуки людини, що зникла у провінції Бартин. Раніше повідомлялося, що це 85-річна жінка", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що продовжуються пошуки 12-річних сестер-близнючок та їхніх дідуся і бабусю з міста Бозкурт.

Згідно з останніми даними, вони перебували всередині 8-поверхового будинку, коли той обвалився під натиском води.

За словами мами дівчат, після вказівки від служб надзвичайних ситуацій перегнати авто на якомога вищу місцевість вийшла це зробити, а коли повернулась, вода була вже надто високо і вона не могла підійти до будинку та знайшла прихисток у сусідньому.

"Якийсь час вона і рідні бачили одне одного з балконів і говорили по телефону, але раптом будинок не витримав під натиском води. Міністр внутрішніх справ Сулейман Сойлу, приїхавши в Бозкурт, заявив, що це найгірша повінь з тих, що йому доводилось бачити", - пише видання.

Також відомо, що турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган через трагедію скасував святкування до 20-ї річниці своєї партії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?