Масштабний спалах коронавіруса: в МВС терміново звернулися до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Масштабний спалах коронавіруса: в МВС терміново звернулися до українців

Масштабний спалах коронавіруса: в МВС терміново звернулися до українців
Джерело:  online.ua

Якщо українці підуть на Великдень до храмів, то на Україну чекає масштабний спалах коронавіруса. Правоохоронці будуть робити все можливе, щоб люди на Великдень залишалися вдома. Якщо не вдасться профілактично достукатися до свідомості громадян, правоохоронці готові вдаватися до більш жорстких заходів - адміністративним покаранням. З таким попередженням до українців звернувся директор Департаменту комунікації МВС Артема Шевченка, передає ONLINE.UA.

"У минулому році в релігійних обрядах на Великдень взяли участь близько 7,5 мільйона громадян. Якщо в цьому році до церкви прийде хоча б десята частина, то Україна отримає черговий спалах коронавіруса. Щоб цього не сталося, ми проводимо переговори з Радами церков і просимо закликати пастви не приходити на службу, а залишатися вдома", - йдеться в заяві Шевченко.

Представник МВС попередив, що біля храмів чергуватимуть понад 22 тисяч поліцейських і гвардійців. Шевченко уточнив, що з початку карантину в країні поліція склала вже 7 тисяч адміністративних протоколів, в тому числі і щодо священнослужителів.

Шевченко нагадав, що за рішенням Київської комісії з техногенної та екологічної катастрофи, Києво-Печерська лавра, де раніше виявили понад 100 інфікованих коронавірусом, закрита для відвідування. Там чергують поліцейські і гвардійці.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 18 квітня зафіксовано 5106 випадків захворювання коронавірусом, з них 133 летальних, 275 осіб видужали. За останню добу зафіксовано 444 нових випадки. У зв'язку з поширенням інфекції по країні влади та релігійні організації прийняли рішення, що Великдень у 2020 році в Україні буде проходити в онлайн форматі. Українська влада і Всеукраїнська Рада Церков переконливо просять парафіян бути вдома і стежити за великодніми службами онлайн - розклад богослужінь можна подивитися тут.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Володимир Зеленський звернувся з важливим проханням до всіх українців. Він закликав усіх громадян країни залишатися на Великдень вдома, так як відвідування церков може обернутися великою бідою для всієї країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?