Матч Вільярреал — Манчестер Юнайтед. Де дивитися фінал Ліги Європи
Категорія
Спорт
Дата публікації

Матч Вільярреал — Манчестер Юнайтед. Де дивитися фінал Ліги Європи

Матч Вільярреал — Манчестер Юнайтед. Де дивитися фінал Ліги Європи
Джерело:  online.ua

У фінальному матчі Ліги Європи УЄФА відбудеться протистояння між іспанським “Вільярреалом” та англійським “Манчестером Юнайтед”.

Джерело: дані турніру

Згідно з офіційним розкладом, матч відбудеться ввечері у середу, 26 травня, на полі польського стадіону “Енергія Гданськ”. Його початок запланований на 22:00, а трансляцію на території України вестиме телеканал “Футбол 2”.

Згаданий іспанський клуб уперше в своїй історії пробився до фіналу Ліги Європи. Водночас його англійський опонент вигравав турнір повністю - 2017 року “Манчестер Юнайтед” здолав “Аякс” у вирішальному раунді.

За всю історію існування “Вільярреал” та “Манчестер Юнайтед” зустрічалися на полі чотири рази. Кожен з матчів завершився однаково з мінімальним нейтральним рахунком - 0:0.

Головний тренер іспанців Унай Емері звернув увагу на довгий шлях команди до отриманого права зіграти у фіналі чемпіонату.

“Ми заслужили право зіграти в фіналі, в якому постараємося показати свій найкращий футбол. Ми дуже хочемо перемогти “Манчестер Юнайтед” і стати чемпіонами”, - наголосив фахівець.

Саме “Вільярреал” раніше вибив київське “Динамо” з чемпіонату. Іспанці двічі здолали киян із загальним рахунком 4:0.

На рівні УЄФА нагадали, що фінал Ліги Європи останні кілька років одночасно є майданчиком для розіграшу путівки до групового етапу Ліги чемпіонів наступного сезону.

Таким чином команди, які дійшли до фіналу, але не відзначилися гарним виступом у національних лігах (там розігрують подальший вихід в обидва єврокубки), можуть отримати “другий шанс” на найпрестижніший клубний турнір континенту.

“Якщо переможець Ліги Європи потрапить в Лігу чемпіонів через національну першість, то вакантну путівку в груповий етап Ліги чемпіонів отримає бронзовий призер п'ятої по рейтингу асоціації УЄФА (Франції), а саме - "Монако".

Це трапиться, якщо в фіналі Ліги Європи 26 травня переможе "Манчестер Юнайтед". "МЮ" посів друге місце в англійській прем'єр-лізі, а "Вільяреал" фінішував сьомим в Іспанії”. - нагадали в УЄФА

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?