Майже 30 друзів Зеленського і "Кварталу" отримали держпосади – ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Майже 30 друзів Зеленського і "Кварталу" отримали держпосади – ЗМІ

Майже 30 друзів Зеленського і "Кварталу" отримали держпосади – ЗМІ
Джерело:  online.ua

За період президентства Володимира Зеленського держпосади в управлінському секторі вищих органів влади отримали близько 30 людей, які так чи інакше причетні до студії “Квартал 95” або самого глави держави. Про це свідчать дані нещодавнього розслідування українських журналістів. Йдеться, зокрема, про заступника керівника офісу “Укрзалізниці” Олександра Вігліано, державну уповноважену Антимонопольного комітету Ірину Копайгору, Анну Кучук, яка очолила апарат глави СБУ.

Джерело: Bihus.Info.

Заступником керівника проектного офісу “Укрзалізниці” став Олександр Вігліано, який до перемоги Зеленського на виборах працював архітектором та, за інформацією журналістів, ніяк не був пов’язаний із залізницею. З адміністрацією глави держави пов'язаний не стільки сам Вігліано, скільки його дружина, яка на початку 2019-го зробила внесок завбільшки з 700 тисяч гривень на рахунок тоді ще кандидата Зеленського. За даними джерел журналістів, цьогорічна щомісячний зарплата Вігліано становила понад 200 тисяч гривень.

Батько чиновниці з Антимонопольного комітету був викладачем Зеленського

Також двох “своїх” людей Володимир Зеленський призначив в Антимонопольний комітет. У вересні 2019-го сюди на посаду державної уповноваженої було призначено Ірину Копайгору. Раніше вона була викладачкою на кафедрі правового регулювання економіки Криворізького економічного інституту. Батько Копайгори колись був викладачем самого Зеленського.

В цьому ж комітеті у вересні посаду зайняла Ольга Піщанська, яка раніше працювала у великих приватних компаніях. У межах бізненспівпраці вона налагоджувала контакти з компаніями олігарха Ріната Ахметова. Згідно з результатами журналістського розслідуван, сестра Ольги Піщанської Світлана – керівниця компанії, на яку записано італійську віллу родини Зеленських. Вона, як і попередня чиновники, також вносила немалу суму у якості допомоги кандидату в президенти, йдеться про 300 тисяч гривень.

Кар’єру в Службі безпеки України зуміла збудувати і Анна Кучук. Вперше про її родину в медіа заговорили на початку 2019-го, коли чоловік Анни Дмитро передав кандидату Володимиру Зеленському 368 000 гривень пожертви. Гроші родина, за словами Анни, збирала на нове житло, але вирішила “інвестувати у зміни в країні”. Анна Кучук на той момент працювала операціоністкою в банку “Глобус”, де тоді були відкриті рахунки Володимира Зеленського, а в подальшому – партії “Слуга народу”.

Новообрані "слуги" склали присягу в Раді

Також сьогодні стало відомо, що новообрані народні депутати від "Слуги народу" Сергій Козир, Віталій Войцехівський та Сергій Кострійчук склали присягу.

Нагадаємо, Козир та Войцеховський виграли проміжні вибори 31 жовтня 2021 року округах № 184 (Херсонщина) та № 197 (Черкащина). А Кострійчук зайняв депутатське місце в Раді, яке звільнилися після обрання Ірини Верещук міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?