Медики заявили про значні ризики для любителів зловживати солодким
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Медики заявили про значні ризики для любителів зловживати солодким

Солодощі
Джерело:  online.ua

За результатами останніх досліджень науковців було підтверджено, що у людей із надмірним потягом до солодкого існує вищий ризик виникнення депресії, діабету та серцево-судинних проблем, зокрема, інсульту.

Головні тези:

  • Дослідження показали, що люди з надмірним потягом до солодкого мають вищий ризик розвитку депресії, діабету та серцево-судинних захворювань, зокрема, інсульту.
  • Надмірне споживання солодкого призводить до підвищення рівня запальних маркерів та глюкози в крові, що може спричинити діабет та серцеві захворювання.
  • Люди, які помірно споживають солодке, демонструють менший ризик серцевих проблем та інсульту за рахунок більшої кількості клітковини у раціоні.
  • Підкреслено, що перероблений цукор є ключовим фактором у раціоні багатьох людей, що впливає на їхнє здоров'я.
  • Дослідження свідчить про необхідність обережного споживання солодкого, оскільки залежність від цукру може мати негативний вплив на організм.

Що відомо про ризики для здоров’я у разі зловживання солодким

Зазначається, що група науковців з Університету Суррея провела дослідження на основі даних Біобанку Великої Британії, у якому міститься медична інформація про близько 180 тис осіб.

Людей поділили на тих, хто піклується про здоров’я, тих хто помірно вживає солодке і тих, хто має надмірний потяг до ласощів.

За результатами показників крові, аналіз яких провели за допомогою ШІ, було підтверджено, що в тих хто надмірно споживає солодощі, на 31% вищий ризик розвитку депресії.

Любителі солодкого мають високий ризик виникнення небезпечних захворювань
Дитина і солодощі

У групі ласунів був вищий рівень С-реактивного білка, який є маркером запалення. Результати їхньої крові також показують вищий рівень глюкози та поганий ліпідний профіль Це є серйозним попередженням про діабет та серцеві захворювання, — зазначає провідний автор дослідження та професор медичної та біомедичної інформатики в Університеті Суррея Нофар Гейфман.

Які результати продемонстрували люди, що помірно споживають ласощі

Між тим у групі людей, які піклуються про власне здоров’я, було зафіксовано значно менший ризик серцевих захворювань та інсульту за рахунок споживання більшої кількості клітковини.

У групі людей, які помірно споживали солодке був зафіксований не дуже високий рівень розвитку зазначених хвороб.

Їжа, яка вам подобається або не подобається, безпосередньо пов’язана з вашим здоров’ям. Якщо вашою улюбленою їжею є тістечка, цукерки та солодкі напої, то результати нашого дослідження показують, що це може мати негативний вплив на ваше здоров’я, — підкреслив Гейфман.

Він додав, що перероблений цукор є ключовим фактором у раціоні багатьох людей.

Ці результати є ще одним доказом того, що ми, як суспільство, повинні подумати, перш ніж їсти, — зазначив професор.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?