Медведчук натякнув на звернення до ЄСПЛ після заяв Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Медведчук натякнув на звернення до ЄСПЛ після заяв Зеленського

Медведчук натякнув на звернення до ЄСПЛ після заяв Зеленського
Джерело:  online.ua

Кум Володимира Путіна та один із лідерів фракції "ОПЗЖ" Віктор Медведчук, якого підозрюють у державній зрад, натякнув, що заяви українського лідера Володимира Зеленського, очільника Служба безпеки України Івана Баканова та генеральної прокурорки Ірини Венедіктової буде оцінювати Європейський суд з прав людини.

Джерело:  Фейсбук Віктора Медведчука

Медведчук пригрозив Зеленському "адвокатами, які оцінюють все"

"Це стало звичаєм у пана Зеленського згадувати мене "не злим тихим словом". Наскільки це йде йому на користь я не знаю, але, як мінімум, ви усвідомлюєте, що подібні заяви для правоохоронної системи діють дуже ефективно. Власне кажучи, правоохоронна система і демонструє цю "ефективність". Є адвокати, які оцінюють все. Оцінюють пресконференцію генпрокурора і голови СБУ, оцінюють заяви президента, оцінюють інших посадових осіб в країні, які повинні бути об'єктивні, так як ми, начебто, живемо в правовій державі", - заявив Віктор Медведчук.

За словами проросійського політика, наразі важко спрогнозувати, які будуть ці оцінки і як на це подивиться в майбутньому судова система, в тому числі і Європейський суд.

Що важливо розуміти, до Європейського суду з прав люди можна звернутися, коли вже пройдені всі інстанції національної судової системи, а саме вичерпані всі можливості юридичного захисту в нашій країні. Тобто зробити це Медведчук зможе не скоро.

Окрім того, ЄСПЛ не розглядає справу по суті, а займається виключно питаннями дотримання прав та свобод учасників процесу.

Варто також звернути увагу на те, що 21 травня офіційно стало відомо, що Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту підозрюваному у державній зраді куму Путіна, одному із лідерів "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку.

Коротко про справу Медведчука

  • 11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру двом народним депутатам — Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

  • Їх підозрюють в державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

  • У правоохоронних органах є докази, що Медведчук безпосередньо причетний до діяльності, спрямованої на підрив економічної безпеки України, та незаконній передачі Росії відомостей, що містять державну таємницю — мова йде про повідомленні спецслужбам РФ секретних даних про розташування прихованого військового підрозділу ЗСУ.

  • Медведчука та його соратника Козака підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів за статтями ч. 1 ст. 111 і ч. 1 ст. 438 ("Державна зрада" і "Порушення законів та звичаїв війни"). Їм загрожує до 15 років в’язниці з конфіскацією майна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?