Медведчук заговорив про Порошенка та Донбас на білоруському ТБ — відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Медведчук заговорив про Порошенка та Донбас на білоруському ТБ — відео

Медведчук заговорив про Порошенка та Донбас на білоруському ТБ — відео
Джерело:  online.ua

Кум російського диктатора Путіна та екснардеп України Віктор Медведчук з'явився в ефірі білоруського телеканалу, де повторив тези російської пропаганди. Він заявив, що в Україні "править неонацизм", а Петро Порошенко нібито пропонував Путіну анексувати Донбас.

Джерело: білоруські ЗМІ

Медведчук хоче дружити з РФ

Медведчук заявив, що в Україні нібито "є інший голос, який хоче дружніх стосунків з РФ".

Ми хочемо, щоб злочинна влада канула в Лету. І це величезна робота, яку ми розпочали і яку будемо проводити, щоб поламати те інформаційне поле, яке, як туман, сьогодні овіяло думки, свідомість українців, сповнене антиросійської істерії та побудови антиРосії в Україні, - сказав він.

Також підозрюваний у держзраді нардеп сказав, що "в основі політики Зеленського сьогодні влада, а режим озброївся політикою неонацизму".

Також він заявив, що українці нібито "страждають від репресій влади".

Що сказав Медведчук про Порошенка

Екснардеп від забороненої партії "ОПЗЖ" також згадав про п'ятого президента України Петра Порошенка.

За словами Медведчука, Порошенко нібито пропонував Путіну забрати непідконтрольну частину Донбасу, але Путін відмовився від анексії, тому що Донбас - це Україна.

Я можу вам сказати, що Порошенко і в розмові зі мною неодноразово говорив: "Скажи йому (Путіну - ред), нехай забере (непідконтрольну Україні частину Донбасу - ред.)". На що він отримав відповідь про те, що тоді, в ті роки, Путін постійно підкреслював у своїх постійних інтерв'ю і офіційній позиції про те, що Донбас - це Україна. Так ось, тоді, коли президент РФ Путін говорив про те, що Донбас - це Україна, президент Порошенко намагався від нього (Донбасу - ред) здихатися. Це буде найбільш точно і зрозуміло щодо Донбасу, бо він (Порошенко - ред.) розумів, що він (Донбас - ред.) йому не потрібен, - заявив кум Путіна.

Затримання та обмін Медведчука

У травні 2021 року Віктор Медведчук отримав підозру у держзраді.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ, Медведчук втік з-під домашнього арешту. У квітні 2022 року його затримали.

21 вересня Медведчука обміняли на 200 українських полонених військових.

13 січня 2023 року кума Путіна позбавили депутатського мандата.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?