Медведчуку вручили клопотання про арешт або заставу в 1 млрд грн
Категорія
Політика
Дата публікації

Медведчуку вручили клопотання про арешт або заставу в 1 млрд грн

Медведчуку вручили клопотання про арешт або заставу в 1 млрд грн
Джерело:  online.ua

Народному депутату від “ОПЗЖ” Віктору Медведчуку, якого підозрюють у державній зраді, правоохоронці вручили клопотання про взяття його під варту з альтернативою застави в розмірі 1 мільярд гривень. Наразі політик вже перебуває під домашнім арештом по іншій кримінальній справі. Про це повідомив його колега, нардеп від "ОПЗЖ" Ренат Кузьмін. 

Джерело: Facebook  Кузьміна.

"Медведчуку щойно вручили клопотання про арешт або заставу в один мільярд гривень. Це при тому, що Медведчук вже перебуває під домашнім арештом, його не порушує й за законом суд просто не може змінити йому запобіжний захід на тяжчий", - зазначив Кузьмін.

Крім того, політик заявив, що Медведчук не зможе внести заставу, адже на нього накладені санкції РНБО й він не зможе перерахувати кошти.

Клопотання про арешт Медведчука. Фото - facebook.com/RRKuzmin.

“Мільярд! Власне, чому мільярд, а не трильйон, наприклад, або квінтильйон?

І все це при тому, що спочатку ця садистська влада рішенням РНБО наклала на Медведчука санкції і заборонила йому здійснювати будь-які фінансові операції, а тепер вимагає внести заставу, свідомо знаючи, що перерахувати він її не зможе, навіть якщо і збере потрібну суму: банк просто не прийме платіж через заборону РНБО”, - обурюється в соцмережі Кузьмін.

Медведчуку оголосили нову підозру

Нагадаємо, 8 жовтня проросійському політику Віктору Медведчуку оголосили нову підозру про державну зраду та сприяння тероризму. За версією слідства, Медведчук займався підривом енергетичної незалежності України. Так, у 2014-2015 роках кум Путіна організував незаконні схеми із закупівлі вугілля з окупованого Донбасу.

Раніше, 11 травня 2021 року генпрокурор України Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру депутатам від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку в державній зраді і в замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.

Їх підозрюють за трьома епізодами: незаконна передача Росії газового родовища; надання російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю (про секретний підрозділ ЗСУ); проведення підривної діяльності проти України - підготовка мережі російського впливу в Україні під назвою "Промінь".

12 травня Медведчуку вручили підозру за статтями 111 і 438 Кримінального кодексу – державна зрада і порушення законів і звичаїв війни.

Читайте також:

  • В Офісі генпрокурора оголосили про нову підозру Медведчуку.

  • Команда Венедіктової завершила слідство щодо Медведчука та Козака.

  • РНБО відповіла, чи діють насправді санкції проти Медведчука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?