В Офісі генпрокурора оголосили про нову підозру Медведчуку
Категорія
Політика
Дата публікації

В Офісі генпрокурора оголосили про нову підозру Медведчуку

В Офісі генпрокурора оголосили про нову підозру Медведчуку
Джерело:  online.ua

В Офісі генерального прокурора підтвердили вручення нової підозри народному депутату Віктору Медведчуку - йдеться про справу, в якій одіозного політика й так званого “кума Путіна”, фігурує як державний зрадник.

Джерело: брифінг генпрокурорки Ірини Венедіктової

За словами посадовиці, йдеться про торгівлю вугіллям з терористичними угрупованнями.

“Сьогодні ми повідомили про підозру народному депутату Віктору Медведчуку за державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації. Але мова не лише про конкретну особу та оголошення підозри і не лише про сприяння у закупівлі вугілля з тимчасово окупованих територій у терористичних організацій “ЛНР” та “ДНР”, це питання державної зради. І того, як окремі українські політики та високопосадовці в розпал війни грали на стороні Росії, нехтували інтересами України та будували спільні з терористами схеми. Це дійсно питання, яке ми вивчаємо, досліджуємо, доводимо системно”, - наголосила Венедіктова.

У матеріалах слідства говориться, що упродовж 2015 року поставки вугілля з ОРДЛО тривали заради масштабного злочинного плану зі сприяння діяльності згаданих угруповань. В цілому було перераховано, переведено готівкою та розподілено на користь окупантів і бойовиків принаймні 200 мільйонів гривень. До цих показників не входять кошти, які сплачено готівкою з запланованих понад 3,16 мільярда гривень.

Таким чином Медведчук став одним з фактором, з яких енергетична сфера України потрапила у залежність від російського агресора та маріонеткових режимів у Донецьку та Луганську.

Це - фактично підрив енергетичної безпеки держави у період 2014-2015 років, наголошують правоохоронні органи.

Слідство проти Медведчука

Розслідування стосовно народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака, які підозрюються в державній зраді та пограбуванні національних цінностей, було завершено в середині серпня.

Під час проведення розслідування вдалося встановити, що скандальні українські дипломати допомогли владі Росії незаконно видобувати нафту та газ на території окупованого нею Криму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?