ОАСК відкрив провадження проти Bihus.info за позовом Порошенка
Категорія
Політика
Дата публікації

ОАСК відкрив провадження проти Bihus.info за позовом Порошенка

ОАСК відкрив провадження проти Bihus.info за позовом Порошенка
Джерело:  online.ua

Окружний адміністративний суд Києва відкрив адміністративну справу проти журналістів Bihus.info за позовом п’ятого президента України, лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка. У розслідувачів вимагають оприлюднити так звані «плівки Медведчука» у первісному вигляді. Про це повідомив адвокат Порошенка Ігор Головань. 

Джерело: пресслужба “Європейської солідарності”.

«BIHUS.INFO – відповідач в адміністративному процесі. Після багатомісячних «танців з бубном» українська «адміністративна Феміда» вимушено відкрила провадження в адміністративній справі за нашим позовом до BIHUS.INFO (справжнє найменування – ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ТОМ 14»), де ми вимагаємо оприлюднення так званих «плівок Медведчука» у їх первісному вигляді», – заявив Головань.

Представник Порошенка заявляє, що журналісти оприлюднили вже змонтовані відеофайли.

36 годин "плівок Медведчука", Головань назвав брехливими, а замовниками розслідування – представників влади, яка начебто і передала журналістам файли.

"А справжній вигляд переданих Bihus.info владними замовниками файлів засвічено на тих таки відео. Це аудіофайли, імена яких містять номери телефонів. Ми вимагаємо оприлюднення саме цих файлів, саме в такому вигляді", – зазначив адвокат.

При цьому Головань каже, що йому все одно, де будуть публікувати файли журналісти, аби вони були не змонтованими.

Що відомо про "плівки Медведчука"

Нагадаємо, журналісти проєкту Bihus.info представили 4 частини так званих "плівок Медведчука".

Журналісти-розслідувачі заявили, що отримали доступ до десятків годин записів розмов проросійського політика Віктора Медведчука, які свідчать про його зв’язки з російською владою та бойовиками.

З цих записів стало відомо, що із червня 2014 року Медведчук від імені України вів переговори з бойовиками й нібито міг впливати на Петра Порошенка. І в "Європейській Солідарності", і в Медведчука заперечували справжність розмови.

Також журналісти оприлюднили записи, які розкривають історію отримання Медведчуком української частини нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок" ("труби"), причетність до якої кум Путіна не раз заперечував.

Крім цього, у записах йдеться про те, що Медведчук восени 2014 року за погодженням з тодішнім президентом Порошенком і під прикриттям СБУ вів переговори про закупівлю вугілля в ОРДЛО.

Також Медведчук блокував звільнення з полону бойовиків “кіборга” Андрія Гречанова заради Порошенка.

В СБУ заявляли, що експерти перевіряють справжність опублікованих у ЗМІ записів.

Читайте також:

  • СБУ взялася за нові плівки з розмовами Медведчука.

  • Домовлявся з РФ й сміявся з України — опубліковані нові плівки Медведчука.

  • Порошенко позивається до Зеленського та Бігуса через "плівки Медведчука".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?