СБУ взялася за нові плівки з розмовами Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

СБУ взялася за нові плівки з розмовами Медведчука

СБУ взялася за нові плівки з розмовами Медведчука
Джерело:  online.ua

Десятки аудіозаписів з переговорами нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука з бойовиками і російськими чиновниками Донбасом вивчають експерти СБУ. Матеріали перевіряють на справжність.

Джерело: заяву спікера СБУ Артема Дехтяренко в ефірі телеканалу "Дом"

Йдеться про аудіозаписи, які оприлюднили розслідувачі Bihus.info. У цих аудіоматеріалах в розмовах Медведчука фігурують президент РФ Володимир Путін, п'ятий президент Петро Порошенко, олігарх Ринат Ахметов і бойовики ОРДЛО.

Речник СБУ уточнив, що у СБУ є в розпорядженні не тільки та інформація про діяння Медведчука, яка була озвучена на спільному брифінгу глави СБУ і генпрокурора 11 травня, коли нардепу ОПЗЖ і його соратнику Тарасу Козаку були винесені підозри про держзраді. Але всю інформацію, підкреслив Дехтяренко, поки не можна розголошувати.

"На брифінгу, який проводив голова Служби безпеки України і генеральний прокурор, була озвучена лише частина фактів, які ми зараз можемо розголошувати. З огляду на те, що слідчі дії ще тривають, з іншими фактами ми поки в публічну площину виходити не можемо", - пояснив речник СБУ.

Про які плівки Медведчука йдеться

Кілька днів тому журналісти Bihus.info отримали доступ до десятків годин записів розмов Медведчука, які свідчать про його зв'язки з російськими чиновниками і бойовиками. Записи свідчать про те, що вже з червня 2014 року Медведчук нібито мав тісні зв'язки з адміністрацією тодішнього президента і самим Петром Порошенко, на якого чинив значний вплив.

З проаналізованих розмов розслідувачі роблять висновок, що роль парламентера з "ДНР" і "ЛНР" Медведчуку визначили в Кремлі. Але під час переговорів сам Медведчук стверджував, що здатний впливати на президента України.

У ще одному епізоді "плівок" наводиться розмова Медведчука з одним з ватажків "ДНР" Олександром Бородаєм. Нардеп скаржиться на те, що "50 людей атакують будинок" Ріната Ахметова. Через кілька годин після цієї розмови на Донбасі з російського "Бука" збили малайзійський Boeing, який слідував рейсом МН17 - все 298 пасажирів і членів екіпажу, які були на борту пасажирського лайнера, загинули.

Що говорить Медведчук про плівки

Підозрюваний в державній зраді Медведчук оприлюднені "плівки"назвав"фабрикою фейків" і "провокацією". У той же час він підтвердив, що спілкувався з Порошенком аж до 2018 року, поки вони не розійшлися в поглядах у питанні щодо обміну полоненими.

"Я вів переговори на підставі тих повноважень, які мені були надані щодо мирного врегулювання. У травні такі повноваження були надані ще Турчиновим, а далі вже Порошенко. Ніяких гарантій я не міг передавати, оскільки не мав для цього повноважень", ㅡ прокоментував записи Медведчук.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?