Порошенко позивається до Зеленського та Бігуса через "плівки Медведчука"
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко позивається до Зеленського та Бігуса через "плівки Медведчука"

Порошенко позивається до Зеленського та Бігуса через "плівки Медведчука"
Джерело:  online.ua

6 липня офіційно стало відомо, що адвокати очільника партії "Європейської солідарності" Петра Порошенка позиваються до українського лідера Володимира Зеленського та ГО журналіста-розслідувача Дениса Бігуса з вимогою визнати протиправним приховування від суспільства так званих "плівок Медведчука" та опублікувати їх у первісному вигляді.

Джерело:  заява "Європейської солідарності", Фейсбук-сторінка Дениса Бігуса

Порошенко вимагає оприлюднення оригіналів "плівок Медведчука"

За словами одного із адвокатів Порошенка Ігоря Голованя, відео журналістів Bihus.Info щодо телефонних розмов кума Путіна Віктора Медведчука є "керованою із президентського офісу акцією спрямованою проти основного політичного опонента Зеленського – Петра Порошенка".

Попри те, що журналісти-розслідувачі раніше заявили, що опублікували всі записи, які були в їхньому розпорядженні, у Порошенка кажуть, що "Бігус не виконав своєї обіцянки опублікувати всі розмови".

Хоча Головань і натякає на причетність команди Володимира Зеленського до розслідування журналістів, проте все одно називає це "гіпотезою".

Окрім того, наголошується, що в суді юристи Порошенка проситимуть визнати протиправним приховування від суспільства "прослушок" і зобов’язати оприлюднити всі оригінали записів.

Журналіст-розслідувач Денис Бігус також прокоментував позов юристів колишнього українського президента.

"Для команди Порошенка вже в принципі не важливо, що на тих "плівках", головне закинути в маси тезу – це все направлено проти Петра Олексійовича, і аж ніяк ні для чого іншого. Дещо дивує, що для подібних прийомів використовують не піарників, а адвокатів. Ну, але якщо вже гонорари Порошенко адвокатському об'єднанню "Головань і партнери" достатні, щоб забути про експертність і власне юридичний підхід, і відтанцьовувати як піар-служба – можу лише поспівчувати. Так як жодної юридичної сторони в цих заявах немає, то і коментувати з юридичної точки зору немає сенсу. Політичні розборки Порошенко і Зеленського – залишу Порошенку і Зеленському", - наголосив Денис Бігус.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?