Домовлявся з РФ й сміявся з України — опубліковані нові плівки Медведчука
Категорія
Україна
Дата публікації

Домовлявся з РФ й сміявся з України — опубліковані нові плівки Медведчука

Домовлявся з РФ й сміявся з України — опубліковані нові плівки Медведчука
Джерело:  online.ua

Українським журналістам вдалося знайти докази того, що український депутата та кум очільника Кремля Віктор Медведчук займався не лише звільненням заручників і полонених, а й брав безпосередню участь у численних економічних та бізнесових переговорах.

Джерело: "Bihus.Info" з посиланням на записи розмов нібито Медведчука з низкою українських та російських політиків

Медведчук домовлявся з Росією про газ

"Окрім згаданих у попередніх епізодах торгівлі вугіллям із окупованих територій та приватизації стратегічного нафтопродуктопроводу, на записах Медведчук активно приймає участь у газових переговорах України та Росії та перемовинах щодо імпорту російської електроенергії. При чому в першому випадку явно відстоює інтереси і бажання російської сторони, а в другому – приватні інтереси бізнес-партнера президента Петра Порошенка", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними, які отримали українські журналісти, напередодні офіційних газових переговорів у жовтні 2014 року Медведчук літав у Сочі, де тоді вірогідно перебував очільник Кремля Володимир Путін, а потім в Москву – до керівника "Газпрому" Олексія Міллера та російського профільного міністра Олександра Новака, з яким він обговорював деталі контракту.

"Судячи з записів, два президенти за посередництва Медведчука погодили, що українська делегація не буде висувати радикальних вимог щодо певних нюансів контракту. Однак просто посеред переговорів нібито Міллер з Новаком дзвонили Медведчуку і жалілися, що українська делегація в Брюсселі висуває несподівані і жорсткі вимоги щодо внесення змін у контракт. Тоді росіяни пообіцяли знизити ціну на газ, але українська делегація хотіла гарантій – вписати це просто в контракт. Росію такий варіант не влаштовував", - йдеться в розслідуванні.

В результаті українська сторона все-таки своєю радикальною позицією поступилася. Після цього рішення Медведчук з Новаком сміялися з того, що офіційний Київ погодився на гарантії, які йому по суті нічого не гарантували.

Плівки також підтверджують, що після завершення газових переговорів Медведчук долучився і до переговорів по імпорту електроенергії з Росії - саме тоді наша країна зіткнулася з дефіцитом електроенергії, а РФ потрібно було якось забезпечити електрикою окупований Крим.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?