СБУ викликає Порошенка на допит у справі про держзраду Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

СБУ викликає Порошенка на допит у справі про держзраду Медведчука

СБУ викликає Порошенка на допит у справі про держзраду Медведчука
Джерело:  online.ua

Керівництво Служби безпеки України викликало на допит 31 травня колишнього українського президента та главу "Євросолідарності" Петра Порошенка у справі про держзраду проросійського політика та кума Путіна Віктора Медведчука, однак нещодавно стало відомо, що слідчу дію уже перенесли. Цю інформацію підтвердив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Джерело: "УП"

СБУ викликала Порошенка на допит

Згідно з останніми даними, Петр Порошенка викликали на допит в СБУ, який повинен був відбутися 31 травня о 15:00. Однак адвокати останнього попросили, щоб допит перенесли на іншу дату цього тижня.

Окрім того, наголошується, що колишнього українського президента викликали у якості свідка у кримінальному провадженні за підозрою народних обранців Віктора Медведчука і Тараса Козака у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 15 і ч. 1 ст. 438 КК України (вчинення державної зради та замах на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму).

"Підкреслюємо, що виклик Порошенка відбувся виключно з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження", - наголосив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Що важливо розуміти, ще 27 травня Служба безпеки України заявила, що очільник "Євросолідарності" Петро Порошенко не з’явився на допит в СБУ у "справі Козака-Медведчука".

Адвокат останнього Ігор Головань почав стверджувати, що політика не проінформували у передбаченому законом порядку.

Коротко про справу Медведчука

  • 11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру двом народним депутатам — Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

  • Їх підозрюють в державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

  • У правоохоронних органах є докази, що Медведчук безпосередньо причетний до діяльності, спрямованої на підрив економічної безпеки України, та незаконній передачі Росії відомостей, що містять державну таємницю — мова йде про повідомленні спецслужбам РФ секретних даних про розташування прихованого військового підрозділу ЗСУ.

  • Медведчука та його соратника Козака підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів за статтями ч. 1 ст. 111 і ч. 1 ст. 438 ("Державна зрада" і "Порушення законів та звичаїв війни"). Їм загрожує до 15 років в’язниці з конфіскацією майна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?