Мельник відреагував на заборону української символіки на заходах 8-9 травня в Берліні
Категорія
Світ
Дата публікації

Мельник відреагував на заборону української символіки на заходах 8-9 травня в Берліні

Мельник відреагував на заборону української символіки на заходах 8-9 травня в Берліні
Джерело:  online.ua

Український посол у ФРН Андрій Мельник обурився забороною символіки нашої країни на заходах 8-9 травня в Берліні.

Джерело:  RND

Мельник прокоментував заборону української символіки у Берліні

Ми шоковані тим, що берлінська поліція заборонила носити прапори, пов’язані з Україною, 8 та 9 травня... Це ляпас Україні і ляпас українському народу. У столиці заборонено публічне носіння українського прапора, як і російського, під яким день і ніч здійснюються найгірші воєнні злочини проти мирного українського населення та десятків тисяч українців, жінок і дітей, холоднокровно вбитих, це величезний скандал. Це не лише свідчить про відсутність такту, але й про катастрофічне політичне рішення, - заявив український посол.

Андрій Мельник звернув увагу на те, що на такому тлі всі запевнення в солідарності з атакованою Україною – лише пусті фрази.

За словами українського дипломата, можна зрозуміти зусилля поліції щодо забезпечення безпеки, але той факт, що жертву і злочинців прирівнюють, "просто обурює".

Посол України вимагає у мера Берліна Франціску Гіффі та сенатора внутрішніх справ Іріс Шпрангер "негайно скасувати це сумнівне рішення".

Нагадаємо, 6 травня стало відомо, що влада федеральної землі Берлін заборонила прапори України та іншу українську символіку на акціях під час пам’ятних заходів 8 та 9 травня, прирівнявши їх до символіки сепаратистів та Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?