Мендель залишає посаду прессекретарки Зеленського — ОП підтвердив реорганізацію
Категорія
Політика
Дата публікації

Мендель залишає посаду прессекретарки Зеленського — ОП підтвердив реорганізацію

Мендель залишає посаду прессекретарки Зеленського — ОП підтвердив реорганізацію
Джерело:  online.ua

Прессекретарка українського державного лідера Юлія Мендель залишає відповідну посаду в Офісі президента Володимира Зеленського.

Джерело: BBC Україна

За словами радника голови ОП Михайла Подоляка, який займається в адміністрації комунікаційною стратегією, певний час Мендель ще виконуватиме обов’язки, однак заява про звільнення вже написана.

“Юлія Мендель продовжує виконувати обов'язки прессекретаря президента України - тимчасово, поки завершуються процеси реорганізації комунікаційної роботи Офісу президента”, - підтвердив Подоляк.

Журналістам зв’язатися безпосередньо з Мендель станом на другу половину дня у п’ятницю, 30 квітня, не вдалося.

В ОП уточнили, що без п’яти хвилин колишня прессекретарка працюватиме у майбутньому в напрямку взаємодії з іноземними медіа.

“Сьогодні комунікації ініціатив президента для зовнішнього споживача потребують значного підсилення. Юлія Володимирівна має чудові зв'язки в цьому секторі медійної спільноти і зможе бути ефективною як радник з міжнародних комунікацій”, - пояснив радник Андрія Єрмака.

Наразі немає жодної інформації щодо наступника Мендель на посаді офіційного представника Зеленського.

Мендель і скандали в офісі Зеленського

Призначення поки що чинної прессекретарки відбулося у липні 2019 року. Тоді на Банковій стверджували, що Мендель обійшла 4 тисячі інших претендентів на цю посаду. Серед вимог були: знання трьох мов, досвід у журналістиці та можливість працювати в режимі “24 на 7” за потреби.

Робота Мендель відзначилася в ОП багатьма скандальними ситуаціями, особливо у перші місяці. Наприклад, вона фізично намагалася перешкоджати роботі журналістам.

У вересні 2019 року репортер Сергій Андрушко намагався поставити Зеленському питання, коли той заходив у будівлю, однак прессекретарка його заблокувала та відштовхнула.

Інший випадок стався з журналістом “Радіо Свобода” Крістофером Міллером. Той шов поряд із президентом на публічному заході та поставив йому питання. Той почав відповідати, проте Мендель схопила репортера за руку та відтягнула.

Зеленський тоді буквально посміявся з того, як поводить себе його речниця. Пізніше він її публічно виправдовував та стверджував, що й надалі захищатиме “дєвочку”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?