Зеленський затвердив важливе рішення РНБО про децентралізацію
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський затвердив важливе рішення РНБО про децентралізацію

Зеленський затвердив важливе рішення РНБО про децентралізацію
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський надав чинність рішенню Ради національної безпеки “Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади”.

Джерело: Офіс президента

За оприлюдненими даними, йдеться про рішення, яке представники РНБО ухвалили 15 квітня.

У ньому говориться про зобов’язання Кабінету міністрів з 1 липня 2021 року забезпечити в роботі органів виконавчої влади кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць і територій територіальних громад.

Міністерство розвитку громад і територій та Держстат повинні з 1 січня 2022 року вжити заходів для забезпечення роботи інформаційно-аналітичної системи моніторингу, що займатиметься статичними та адміністративними показниками територіальних громад.

Водночас у цьому процесі необхідно буде враховувати сучасні потреби реформування місцевого самоврядування.

Згадані вище відомства повинні займатися розробкою та представленням змін до законодавства, яке торкається зарахування частини податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів за місцем реєстрації місця проживання фізичної особи-платника податків.

Результати відповідної роботи необхідно буде внести на пропозицію до Верховної Ради, а весь процес повинен тривати не більше трьох наступних місяців.

Одночасно представники Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру необхідно у координації з органами місцевої влади закінчити процес надання територіальним громадам земельних ділянок, які наразі контролюються розформованими громадами.

Структура повинна також взяти на облік земельні території, які знаходяться у власності громад.
Відповідний указ президента Зеленського стає чинним у день його офіційної публікації — у четвер, 29 квітня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?