Мера Одеси Труханова взяли під варту у справі щодо заводу "Краян"
Категорія
Україна
Дата публікації

Мера Одеси Труханова взяли під варту у справі щодо заводу "Краян"

Мера Одеси Труханова взяли під варту у справі щодо заводу "Краян"
Джерело:  online.ua

Міського голову Одеси Геннадія Труханова взяли під варту у справі про одеський завод "Краян" із правом на внесення застави у 13 мільйонів гривень.

Джерело: Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Що відомо про справу заводу "Краян" та участь Труханова

У четвер, 4 травня, Вищий антикорупційний суд дозволив арештувати мера Одеси Геннадія Труханова.

Зважаючи на те, що обвинувачений (мер Одеси – ред.) не вніс 30,866 млн грн застави, визначеної судом, прокурор звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою з альтернативою внесення застави. ВАКС, заслухавши доводи сторін, частково задовольнив клопотання та застосував до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 13,42 млн грн застави. На виконання рішення суду обвинуваченого взято під варту в залі суду, – повідомили в САП.

Згідно з версією слідства, у період з липня по грудень 2016 року Труханов спільно з іншими посадовцями мерії заволоділи коштами місцевого бюджету Одеси у сумі 185 млн грн за схемою придбання будівлі збанкрутілого заводу “Краян” за завищеною вартістю.

1 червня 2018 року антикорупційні органи завершили розслідування в цій справі. Вже у липні 2019 року Малиновський районний суд Одеси визнав невинуватими Труханова та інших у розтраті 92 млн грн.

Згодом апеляція ВАКС скасувала рішення попередньої інстанції. Нині справу скерували на розгляд до Вищого антикорупційного суду.

Правоохоронці повідомили про підозру декільком заступникам мера Одеси

САП та НАБУ повідомили про підозру ще трьом учасникам злочинної організації, яка діяла на території міста Одеси. Зокрема, йдеться про заступників міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Так, про підозру повідомлено першому заступнику міського голови Одеси, виконувачу обов’язків заступника міського голови Одеси – керівнику апарату виконавчого комітету Одеської міськради та заступниці міського голови Одеси.

У ході досудового розслідування встановлено, що з осені 2021 року учасники злочинної організації контролювали питання забудови в м. Одеса, розпорядження коштами місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств та їхню взаємодію з приватним сектором ринку.

Для реалізації злочинних дій вони налагодили процес систематичного підкупу службових осіб Одеської міської ради, які забезпечували прийняття необхідних рішень, — зазначили в антикорупційній прокуратурі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?